ne 02. února 2014 13:11 Josef Chalupský II napsal:
SUPER! Milý příteli, tady plýtváš energií, to mi věř. Na takový souhrn informací se nezmůže řada profesionálů. To, cos dal právě dohromady, pošli rovnou do Mykologických listů nebo Mykologického sborníku ve formě krátkého sdělení. Tam by to mělo padnout na úrodnější půdu. I když ... kdo ví?
Tak tak, proč to někam neposlat. Navíc se mi líbí i ta mapka, odkudpak je?
Zaslal: po 03. února 2014 0:06
Původem mapky si nejsem jistý. Je to nějaká šablona (mně neznámého původu), na kterou jsem opakovaně narazil ve vyplněné podobě v různých botanických studiích. Tak jsem prostě jednu vzal, vymazal z ní údaje o výskytu rostliny a použil pro houbu. Autorskoprávní minulost této šablony je mi zcela nejasná a tudíž je šablona k publikačním účelům nevhodná Teoreticky by ale neměl být problém něco takového nakreslit ve vyšším rozlišení případně i včetně abcd kvadrantů.
Rozhodně dobrý počin. Možná bychom to mohli psát (souřadnice čtverců) pro všechny zde zveřejňované nálezy. Kdysi jsme plánovali, že něco v tomto smyslu i naprogramujeme pro DAMyko, ale programátorské kapacity jsou teď rovny nule ...
Tak samotný převodník zeměpisných souřadnic na číslo čtverce není těžké udělat (anebo využít některý z online nástrojů, např. na AOPK nebo biolibu). Těžší by bylo dohledávat to podle názvu nejbližší obce (přes Google Maps API) a generovat tu mapku. Začlenění do phpBB je další věc. Bobe, nechcete tu někde vyvěsit oznam, že se hledá programátor, který by se do toho byl ochotný pustit? Já se radši nehlásím, ale chodí nás sem několik, tak třeba by se někdo našel.
Zaslal: čt 14. srpen 2014 19:25
Jedna postarší plodnice vyrůstající ze štěrkové cesty v koruně hráze. Byly by i hezčí, ale zmasakrovali je houbaři... Na druhé lokalitě nebyla fotitelná žádná, buďto sežrané od slimáků nebo od houbařů. Potvory hladový
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2, 3
Strana 3 z 3
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory