Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Který smrž ?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kolbaba

PříspěvekZaslal: so 26. dubna 2014 19:59
  Předmět: Který smrž ?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrý den. Tyhle jsme našli nedaleko Bílichova na Řevničovsku.
Rostly ve škarpě u cesty ve smíšeném lese. Smržů jsem zatím moc nenašel, tak děkuji za radu.

102.57 kB    
smrže.jpg
   smrže.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 26. dubna 2014 20:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tohle bych docela tipnul na Morchella crasipes smrž tlustonohý chce to ovšem pod mikroskop
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 26. dubna 2014 22:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Morchella crassipes, vulgaris, esculenta.... Smile Jedno z toho to bude ! Na řevničovsku je určitě pořád znát sucho stejně jako v okolí kladna. Kousek nad libušínem jsem před pár lety objevil místo kde rostou smrže obecný, ale když je sucho tak vypadají podobně jako ty Tvoje. Takže můj tip je M. esculenta, ale smrže dokážou udělat spoustu forem a variet mezi druhama a jejich určení je pak skoro nemožný.
kolbaba

PříspěvekZaslal: po 28. dubna 2014 16:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuji za odpovědi. Rozlišovací znaky smržů moc neovládám, ale ten hlavní společný ("jedlý a chutný") jsem si konečně mohl ověřit i prakticky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru