Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Určení prosím
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dadas
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 17:12
  Předmět: Určení prosím
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím. Na zahradě mi roste houba podobná bedlám, ale ani po projíti několika atlasů hub, jsem nedokázal určit o co se jedná. Předem díky moc.

190.96 kB    
bedla4.jpg
   bedla4.jpg

192.44 kB    
bedla3.jpg
   bedla3.jpg

192.04 kB    
bedla2.jpg
   bedla2.jpg

183.74 kB    
bedla1.jpg
   bedla1.jpg
Tori_
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 17:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Má ta houba nějaký pach/vůni? Když ji rozkrojíte, jakou barvu má dužnina? A mění na řezu barvu nebo ne?
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 17:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vůně je celkem nevýrazná, ale příjemná. Nesmrdí. Barva dužiny je bílá a barvu nemění. Tady je detailní fotka https://dl.dropboxusercontent.com/u/2935561/20140521_175029.jpg
Dadas
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 18:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Známá mi řikala, že by to mohl být Houževnatec šupinatý, ale me se zdá že ta má je trochu tmavší a ty šupiny mam trochu hrubší.
Dadas
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 21:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ješte by to mohla být čirůvka kravská, ale ta má podle fotek kolem klobouku takový závoj, kdežto moje to nemá. http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?p=54458
Hercuus

PříspěvekZaslal: st 21. května 2014 22:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

i mě napadl houževnatec šupinatý Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tuřín
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 30. května 2014 9:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je tam nějaký ovocný strom? Je to zřejmě závojenka z okruhu z.podtrnky, často za sucha takto rozpukává a v lupenech je zřetelný růžový odstín.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru