Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
b.gun Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hercuus

Založen: 13. 03. 2010 Příspěvky: 378 Bydliště: Týnec nad Sázavou
|
Zaslal: st 11. června 2014 22:24 |
 |
|
Taky takový štítovky občas nacházím u sebe v lese a makroskopicky jim říkám štítovka sametonohá (Pluteus plautus). Jestli je to opravdu ona nemůžu sloužit, ale ber to jako tip
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
novotmil Čestný člen
|
Zaslal: čt 12. června 2014 13:08 |
 |
|
Hanýžka to jistě rozsekne, ale já položím na stůl můj tip :Pluteus podospileus - Štítovka vločkatá
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: pá 13. června 2014 14:50 |
 |
|
Ahoj, tady Hanýžka, zdravím od Terinky. Na 1. pohled to vypadá, že má štítovka klobouk z delších elementů, ale fotka může klamat. Něco z okruhu plautus by to mohlo být, ale taky je spousta nových druhů, takže bych určitě uvítala exsikát.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
b.gun Čestný člen
|
Zaslal: po 01. září 2014 20:05 |
 |
|
Opožděně odpovídám.
Vzorek jsem si samozřejmě nevzal, přiznávám, že tomu sběru vzorků moc nedám... Navíc mi v terénu přišla poměrně vzhledově výrazná a naivně jsem si myslel, že nebude takový problém s určením. Jenže doma při projíždění atlasů a encyklopedií mne už optimismus opustil. Lokalitu jsem od té doby navštívil už třikrát, ale další plodnice tam již nebyly. Nicméně do této oblasti jezdím prakticky celoročně a až se tam zase nějaká vyskytne, tak ji tentokrát seberu.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Novák
Založen: 16. 11. 2009 Příspěvky: 1070 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
Zaslal: st 03. září 2014 1:23 |
 |
|
b.gun: Já, jakožto člověk, který se věnuje fotografii jako takové už delší dobu a focení hub teprve jenom "relativně" krátkou dobu (asi 5 - 6 let), co jsem si koupil tzv. digitál, tak toto tvoje foto je perfektně provedené. Nebolil: co má být ostré, to je ostré a pozadí mázlé. Gratuluiji ti k tomuto snímku. mně se to tak často nepovede. Akorát, že s určením toho, co je to zač, ti nepomůžu. Tady u mne vítězí styl proveedení fotografie. Paleček nahoru !!!!!
_________________ JGLN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|