Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 28. května 2010 6:14 |
 |
|
Já mám pocit, že se tu "přesvědčujeme" navzájem o jedné a téže pravdě = Michal má pravdu. S jeho řešením nesouhlasím ... ikdyž ... vlastně souhlasím!!! A jeho slova nakopíruji do doporučeních k zadávání příspěvků ... tj. doporučení: Čím více detailů ke svému popisu přidáš, tím větší je šance, že se tím bude vůbec někdo zabývat. ... ale mám pocit, že už tam něco v tomto smyslu je Houbám vláhu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Michal Zima
|
Zaslal: pá 28. května 2010 9:27 Předmět: popis |
 |
|
pá 28. května 2010 6:14 Bob napsal: |
Já mám pocit, že se tu "přesvědčujeme" navzájem o jedné a téže pravdě = Michal má pravdu. S jeho řešením nesouhlasím ... ikdyž ... vlastně souhlasím!!! A jeho slova nakopíruji do doporučeních k zadávání příspěvků ... tj. doporučení: Čím více detailů ke svému popisu přidáš, tím větší je šance, že se tím bude vůbec někdo zabývat. ... ale mám pocit, že už tam něco v tomto smyslu je Houbám vláhu  |
Máš pravdu Bobe,je to tam,já si to přečetl předtím,než jsem na to začal upozorňovat,bohužel na místě příspěvku,kterého se to zrovna až tak moc netýkalo(ještě jednou se omlouvám DavidusiCZ).Ale právě proto mne docela překvapila nesouhlasná,v lepším případě vlažná reakce ostatních.Já osobně už bych rád tuto debatu uzavřel,vše už bylo řečeno,reaguji vlastně znovu jen proto,že mne velice pobavil Tvůj postoj "nesouhlasím...i když...vlastně souhlasím!!!To vůbec nemyslím ironicky,chraň příroda!Ale o něčem to možná vypovídá,nejprve něco apriori odmítáme,ale když o tom zapřemýšlíme,nepřijde nám to zase jako až tak špatný nápad.Tak ahojky,jedu na houbu,Michal |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 28. května 2010 11:31 Předmět: Re: popis |
 |
|
pá května 28, 2010 9:27 am Michal Zima napsal: |
... docela překvapila nesouhlasná,v lepším případě vlažná reakce ostatních... |
Reakce je asi dána tím, že už sem nějaký pátek chodíme, a tudíž jsme tak nějak na určitá doporučení prostě rezignovali ... přispěvatel prostě nebude nikdy dokonalý ... a změnit se to nedá ... bohužel.
pá května 28, 2010 9:27 am Michal Zima napsal: |
... Tvůj postoj "nesouhlasím...i když...vlastně souhlasím!!!To vůbec nemyslím ironicky,chraň příroda!Ale o něčem to možná vypovídá,nejprve něco apriori odmítáme,... |
Napsal jsem to schválně tak, aby to bylo alespoň v mých očích trochu vtipné. Dovysvětlím-li to změní to smysl. Nadále totiž nesouhlasím s tvým řešením, tj. že nebudeš pomáhat s určením nedozadaných nálezů. 1. Naprosto respektuji tvé rozhodnutí! 2. Žádný příspěvek není zcela vyčerpávající a tudíž asi moc příspěvků mít nebudeš ... já vím, že nějaký přeci jen budou ... 3. Myslím, že každá slušná prosba o pomoc si zaslouží nějakou odpověď, byť by jí mělo být jen prosté konstatování, že to bez dalšího popisu určit nepůjde.
Tož vzhůůůůru do lesůůůů!!! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: ne 13. března. 2011 4:21 |
 |
|
Tož pro některé soudruhy k tomuto tématu dodám, že každá skupina hub má své důležité určovací znaky, které se skupinu od skupiny zásadně liší. Čím více zabředáváme do znalosti skupin (řádů, čeledí, rodů, sekcí...), tím více si tyto znaky uvědomujeme a dbáme na jejich zachycení při nálezu či určení nálezu jiného soudruha. Jak ostatně již postuloval soudruh MK.
Proto bych rád nasměroval ideologicky uvědomělé soudruhy nejprve ke kvalitnímu zvládnutí třídění do skupin, kde se pak mohou uplatnit třídící mechanismy zmíněné výše. Je třeba důrazně říci, že jakákoliv perestrojka v tomto aspektu nefunguje.
Doufám, že příspěvek vydrží, soudruzi. Sprosté slovo zde nevidím, poznámku od soudružky učitelky bych za to nejspíše také nedostal, takže?! _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
 |
BILL ZČ
|
Zaslal: út 01. července 2014 20:49 |
 |
|
 |
|
Návrat nahoru |