Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Způsob vkládání fotek hub k určení.
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 28. května 2010 6:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing Laughing Já mám pocit, že se tu "přesvědčujeme" navzájem o jedné a téže pravdě Laughing Laughing Laughing = Michal má pravdu. S jeho řešením nesouhlasím ... ikdyž ... vlastně souhlasím!!! A jeho slova nakopíruji do doporučeních k zadávání příspěvků ... tj. doporučení: Čím více detailů ke svému popisu přidáš, tím větší je šance, že se tím bude vůbec někdo zabývat. ... ale mám pocit, že už tam něco v tomto smyslu je Laughing Houbám vláhu Exclamation Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Michal Zima

PříspěvekZaslal: pá 28. května 2010 9:27
  Předmět: popis
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 28. května 2010 6:14 Bob napsal:
Laughing Laughing Laughing Já mám pocit, že se tu "přesvědčujeme" navzájem o jedné a téže pravdě Laughing Laughing Laughing = Michal má pravdu. S jeho řešením nesouhlasím ... ikdyž ... vlastně souhlasím!!! A jeho slova nakopíruji do doporučeních k zadávání příspěvků ... tj. doporučení: Čím více detailů ke svému popisu přidáš, tím větší je šance, že se tím bude vůbec někdo zabývat. ... ale mám pocit, že už tam něco v tomto smyslu je Laughing Houbám vláhu Exclamation Wink

Máš pravdu Bobe,je to tam,já si to přečetl předtím,než jsem na to začal upozorňovat,bohužel na místě příspěvku,kterého se to zrovna až tak moc netýkalo(ještě jednou se omlouvám DavidusiCZ).Ale právě proto mne docela překvapila nesouhlasná,v lepším případě vlažná reakce ostatních.Já osobně už bych rád tuto debatu uzavřel,vše už bylo řečeno,reaguji vlastně znovu jen proto,že mne velice pobavil Tvůj postoj "nesouhlasím...i když...vlastně souhlasím!!!To vůbec nemyslím ironicky,chraň příroda!Ale o něčem to možná vypovídá,nejprve něco apriori odmítáme,ale když o tom zapřemýšlíme,nepřijde nám to zase jako až tak špatný nápad.Tak ahojky,jedu na houbu,Michal
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 28. května 2010 11:31
  Předmět: Re: popis
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá května 28, 2010 9:27 am Michal Zima napsal:
... docela překvapila nesouhlasná,v lepším případě vlažná reakce ostatních...

Reakce je asi dána tím, že už sem nějaký pátek chodíme, a tudíž jsme tak nějak na určitá doporučení prostě rezignovali ... přispěvatel prostě nebude nikdy dokonalý ... a změnit se to nedá ... bohužel.

pá května 28, 2010 9:27 am Michal Zima napsal:
... Tvůj postoj "nesouhlasím...i když...vlastně souhlasím!!!To vůbec nemyslím ironicky,chraň příroda!Ale o něčem to možná vypovídá,nejprve něco apriori odmítáme,...

Napsal jsem to schválně tak, aby to bylo alespoň v mých očích trochu vtipné. Dovysvětlím-li to změní to smysl. Nadále totiž nesouhlasím s tvým řešením, tj. že nebudeš pomáhat s určením nedozadaných nálezů. 1. Naprosto respektuji tvé rozhodnutí! 2. Žádný příspěvek není zcela vyčerpávající a tudíž asi moc příspěvků mít nebudeš Laughing ... já vím, že nějaký přeci jen budou ... Wink 3. Myslím, že každá slušná prosba o pomoc si zaslouží nějakou odpověď, byť by jí mělo být jen prosté konstatování, že to bez dalšího popisu určit nepůjde.

Tož vzhůůůůru do lesůůůů!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: ne 13. března. 2011 4:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož pro některé soudruhy k tomuto tématu dodám, že každá skupina hub má své důležité určovací znaky, které se skupinu od skupiny zásadně liší. Čím více zabředáváme do znalosti skupin (řádů, čeledí, rodů, sekcí...), tím více si tyto znaky uvědomujeme a dbáme na jejich zachycení při nálezu či určení nálezu jiného soudruha. Jak ostatně již postuloval soudruh MK.

Proto bych rád nasměroval ideologicky uvědomělé soudruhy nejprve ke kvalitnímu zvládnutí třídění do skupin, kde se pak mohou uplatnit třídící mechanismy zmíněné výše. Je třeba důrazně říci, že jakákoliv perestrojka v tomto aspektu nefunguje.

Doufám, že příspěvek vydrží, soudruzi. Laughing Sprosté slovo zde nevidím, poznámku od soudružky učitelky bych za to nejspíše také nedostal, takže?!

BILL ZČ

PříspěvekZaslal: út 01. července 2014 20:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru