Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Aureoboletus gentilis - Hřib pružný
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 06. září 2013 9:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pěkná fotka! Jen vyhnat pavouka a mít tam hubky i s nožkou. Ale ta hloubka ostrosti a nádherně mázlé pozadí se mi líbí moc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 06. září 2013 9:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky. Pavouka jsem si při focení bohužel nevšimnul (stává se mi to často, mám takhle i pár brouků a komárů Smile. Dal by se odretušovat, kdyby o to šlo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Yohaness

PříspěvekZaslal: pá 06. září 2013 17:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pavouk se mi tam naopak líbí, je poznat, že tam skutečně seděl, narozdíl od některých násilnějších snímků typu beruška na klobouku... Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. září 2014 8:08
  Předmět: Aureoboletus gentilis - Hřib pružný
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Včera asi 100 kousků, okraj smrčiny s dubem.

97.11 kB    
16.9.2014 - Železný hory
Aureoboletus_gentilis.jpg
   Aureoboletus_gentilis.jpg
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. září 2014 11:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Můžu se zeptat, z jaké je to nadmořské výšky, případně na jakou světovou stranu je to otočené a jestli jde o svah nebo rovinu?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. září 2014 13:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bylo jich opravdu hodně. Převážně šlo o V a J svah na opuce, ale i o rovinu. Nadmořská výška 320 - 360 m n/m.
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. září 2014 19:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky. Když jsem četl Železné hory, už jsem se leknul, že rostou někde v šesti stech metrech Smile
Teri

PříspěvekZaslal: st 17. září 2014 19:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 17. září 2014 20:23 no-X napsal:
Díky. Když jsem četl Železné hory, už jsem se leknul, že rostou někde v šesti stech metrech Smile

V Bádensku-Würtembersku je 20 nálezů z nadmořské výšky 401-600 m.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 17. září 2014 19:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak i v jižních Čechách máme jednu lokalitu, kde byl nalezený téměř v 600 metrech (okolí Benešova nad Černou) - překvapovalo mě spíš o to, že by na takovém stanovišti rostly ve stovkách. Ve 320-360 metrech, to se nedivím, to je níž než všechny lokality, které znám. Jihočeské rybníky pod 380 metrů nejdou.
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 18. září 2014 6:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Příští víkend pojedu vomrknout jihočeské rybníky co tam roste.
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 17. listopadu 2014 16:33
  Předmět: Aureoboletus gentilis - Hřib pružný

Dubinka s vtroušeným smrkem nad bývalým vápencovým lomem (rozhraní vápence a kyselého migmatitu).

195.75 kB    
17. listopad 2014, Českobudějovicko
SDIM3992_960.jpg
   SDIM3992_960.jpg
mara73

PříspěvekZaslal: po 17. listopadu 2014 18:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pěkný, to je smrkový kořen, z čeho roste?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 17. listopadu 2014 18:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Rostl z pod kořene a myslím, že to byl mladší dub, ale ruku do ohně za to nedám. Rozhodně ale listnáč, protože když jsem se podíval do korun (hledal jsem nějaké zelené listí, které by ještě mohlo vyrábět živiny), byly nade mnou jen prázdné větve se sem-tam suchým listem... Z čeho ta houba brala živiny, netuším. Nejpozdnější jihočeský nález, který mi doposud byl známý, je z 6. listopadu.
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: so 05. listopadu 2016 13:47
  Předmět: hřib pružný (Aureoboletus gentilis)

Další tři plodnice zůstaly na stanovišti. Ta největší měla klobouk v průměru přes 10 cm široký. Třeba v tomto počasí vydrží ještě dva týdny. Mohly by se pokusit o překonání výše uvedeného nejpozdějšího jihočeského výskytu.

195.91 kB    
jižní Čechy, 5.11.2016
Obr.1.jpg
   Obr.1.jpg

190.5 kB    
jižní Čechy, 5.11.2016
Obr.2.jpg
   Obr.2.jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru