Zaslal: út 30. května 2006 16:20 Předmět: Knihy a jiné příručky o fotografování hub
Narazil jsem na zajímavou knihu, která je právě v prodeji. Jmenuje se
Naucte se fotografovat dobre makro a detail a obsahuje kapitoly o technice i o houbách. Již jsem si ji objednal, takže až dorazí poreferuji vám více.
Neuvěřitelně rychle mi přišla ... včera na mne už čekala na poště ... nepřečetl jsem ji sice za večer celou, ale nutno říci, že bych to asi klidně zvládl, kdybych neměl jiné povinnosti. Kniha je psaná (přeložena) velmi přívětivě. Je sice pravda, že fotoaparáty tam zmiňované jsou asi pro většinu z nás nedostupné ... avšak principy zůstávají shodné. Kniha je prošpikována super fotografiemi a super povídáním. Autor, který se makrofotografií živí se vskutku dělí s čtenářem o své know-how. Takže pokud si chcete přečíst odpočinkovou knihu s krásnými obrázky a poučným textem psaným velmi lidsky, dozvědět se jak to asi dělají profíci, co si myslí nezamrzlý profíci o digitálu versus film a jestli fotí do JPG či RAW, jaký používají objektivy, stativy ... kupte si - rozhodně to stojí za to. Koupil bych si jí znovu!
pred chvili jsem ji listovat v knihkupectvi, opravdu pekna knizka, urcite poridim, pouzivane pristroje jsou mimo moznosti i potreby bezneho houbare, inspirativni
ke knizce -- pokud to tam neni zminene -- bych je doplnil, ze ohnisko 50mm na stredoformatu je opravdu sirokouhly, neb odpovida 35mm kinofilmoveho objektivu a 24mm na DSLR s crop faktorem... to jen aby se tim nekdo neridil a nekupoval 50mm, na DSLR by mel z toho 80mm portretak nikoliv chteny sirokac _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory