Zaslal: st 22. ledna 2014 11:59 Předmět: Pěstování trsnatce a korálovce ježatého
To jsem psala já, ale ještě jsem to neuměla. Tak, pod registrací znovu:
Zdravím všechny a přeji hezký zasněžený den.
Jsem zde nová, ale o to nadšenější mykopěstitelka. Daří se mi pěstovat různé druhy hub, větších, menších, jedlých i dřevokazných ("tvrdolínů"). Načteno mám spoustu, vyzkoušeno dle časových možností. Jen ten trsnatec mi dělá starosti. Má docela hodně rozličných podmínek pro pěstování. Nemáte s ním čirou náhodou někdo "bohaté" zkušenosti?
A taky mám otázku, zda se ještě někdo stále zabývá smrži a možností jejich pěstování. Odkaz na Skrytá tajemství smržů přestal fungovat a asi žádná archivace nejspíš neexistuje. Ale kdyby snad ano, jsem děsně zvídavá!
Díky moc! _________________ Mykoložka tělem i duší!
Zaslal: st 29. ledna 2014 17:19 Předmět: Pěstování trsnatce a korálovce ježatého
Zatím žádná odpověď na pěstování trsnatce, asi nejsou zkušenosti - nedivím se. Ale sadby se mi daří u trsnatce i korálovce jak na zrní, tak na pilinách, ale vymyslet to tak, aby prorůstaly......! A kolik bylo nejdřív zelených plísní...! Ale už se daří, tak třeba se vyklube i nějaká ta plodnička trsnatce, korálovec je bezproblémový. Všechno jim ale strašlivě dlouho trvá. _________________ Mykoložka tělem i duší!
Ja mam tiez obe huby zastepene v klatikoch, koralovca mam aj v pilinach, no zatial sa tam nic vyrazne nedeje, tak uvidim co z toho bude. Akurat sa v substrate minule vytvorila trhlina asi pri manipulacii a v jej okoli sa objavil biely povlak, netusim ci to je pliesen alebo substrat uz prerasta mycelium koralovca.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory