Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
moje zvedavost
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Crate

PříspěvekZaslal: so 12. září 2015 6:28
  Předmět: moje zvedavost
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrý den nejen houbaři, rád bych se dozvěděl co nejvíce o druzích hub, které nacházím v okolí mého bydliště (Žebětín) to jest lokality Podkomorských lesů, obory Holedné, Bosonožského hájku, lokality Hradisko a lokality Bobravy.

Jsem laik amatérský milovník přírody, z lesa donesu více odpadků než hub, ale prostě jsem zvědavý a rád bych si rozšířil své vědomosti.

Už jsem zde zkusil přidat fotky a vždy mi bylo skvěle odpovězeno ať už identifikací dřevin nebo hub.

Pokud jsem ve špatné sekci prosím admina o přesun, tam kde to bude lepší.

Reagovat může kdokoliv, kdo bude chtít a budu rád za každou radu či popostrčení.

Štěpán

193.15 kB    
Síťkovec načervenalý (Daedaleopsis confragosa) - Teri
SAM_8361.JPG
   SAM_8361.JPG

198.84 kB    
Síťkovec načervenalý (Daedaleopsis confragosa) - Teri
SAM_8360.JPG
   SAM_8360.JPG

195.98 kB    
10/9/2015 - Pstřeň dubový (Fistulina hepatica) - Teri
SAM_8366.JPG
   SAM_8366.JPG

195.98 kB    
10/9/2015 - Pstřeň dubový - Teri
SAM_8366.JPG
   SAM_8366.JPG

Naposledy upravil Crate dne ne 13. září 2015 6:30, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teri

PříspěvekZaslal: so 12. září 2015 9:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

nahoře je síťkovec načervenalý dole pstřeň dubový. Je zde fórum určovna, kam tyto dotazy obvykle patří.
Crate

PříspěvekZaslal: ne 13. září 2015 6:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ano, vím o sekci, kde určíte houby, ale rád bych zachoval své vlákno, kde bych vkládal fotky ostatních hub, či dřevin, u kterých si nejsem jist nebo neznám jejich název. Samozřejmě Vám nechci dělat z fora holubník, tak kdyby to byl problém ať admin téma smaže a já fotky již určené rozmístím již do správných témat.

Štěpán
Crate

PříspěvekZaslal: ne 13. září 2015 6:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Babí léto v plné kráse.

Ještě jsem zapomněl poslat díky kolegyni Teri za předešlou identifikaci.

Štěpán

178.81 kB    
12/9/2015
SAM_8354.JPG
   SAM_8354.JPG

123.12 kB    
12/9/2015
SAM_8353.JPG
   SAM_8353.JPG

180.18 kB    
12/9/2015
SAM_8357.JPG
   SAM_8357.JPG

182.99 kB    
12/9/2015
SAM_8355.JPG
   SAM_8355.JPG

Naposledy upravil Crate dne po 14. září 2015 9:09, celkově upraveno 1 krát
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: ne 13. září 2015 15:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Proč ten choroš nahoře nemůže být síťkovec dubový (Daedalea quercina)? Zajímá mě klíčový diferenciální znak. Jak se jen podle fotografie dají rozlišit síťkovce načervenalý a dubový bez toho, že bychom viděli lamely na spodní straně klobouku?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Tori

PříspěvekZaslal: ne 13. září 2015 17:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 13. září 2015 7:22 Crate napsal:
rád bych zachoval své vlákno, kde bych vkládal fotky ostatních hub, či dřevin, u kterých si nejsem jist nebo neznám jejich název

Je tu i možnost hledání podle autora příspěvku (nahoře v menu položka "Hledat").
Mimochodem, Teri je kolegyně (stejně jako já).
Crate

PříspěvekZaslal: po 14. září 2015 9:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 13. září 2015 18:03 Tori napsal:
ne 13. září 2015 7:22 Crate napsal:
rád bych zachoval své vlákno, kde bych vkládal fotky ostatních hub, či dřevin, u kterých si nejsem jist nebo neznám jejich název

Je tu i možnost hledání podle autora příspěvku (nahoře v menu položka "Hledat").
Mimochodem, Teri je kolegyně (stejně jako já).

Děkuji, příspěvek opraven Smile
Crate

PříspěvekZaslal: po 14. září 2015 9:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 13. září 2015 16:32 Josef Chalupský II napsal:
Proč ten choroš nahoře nemůže být síťkovec dubový (Daedalea quercina)? Zajímá mě klíčový diferenciální znak. Jak se jen podle fotografie dají rozlišit síťkovce načervenalý a dubový bez toho, že bychom viděli lamely na spodní straně klobouku?

Pokusím se dnes, pokud mi práce dovolí, doběhnout do lesa a vyfotím choroše i ze spodní strany.

Štěpán
Teri

PříspěvekZaslal: út 15. září 2015 17:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Přijde mi, že klobouk má červené odstíny, ale samozřejmě se mohu s určením mýlit Smile
Crate

PříspěvekZaslal: po 28. září 2015 5:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 14. září 2015 10:14 Crate napsal:
ne 13. září 2015 16:32 Josef Chalupský II napsal:

Pokusím se dnes, pokud mi práce dovolí, doběhnout do lesa a vyfotím choroše i ze spodní strany.

Štěpán

Tak posilam i spodni stranu, snad to k necemu bude

121.5 kB    
spodni strana.JPG
   spodni strana.JPG

Crate

PříspěvekZaslal: po 28. září 2015 5:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bohuzel zapadni strana katastru Brna vlahou neoplyva, takze v lesich je opravdu sucho, na druhou stranu tam v tuto dobu je clovek prakticky sam, jelikoz se zadne houbarske zavody nekonaji Smile

188.74 kB    
Bosonozske hradisko, ve zmoli u silnice
pecarka polni.jpg
   pecarka polni.jpg

183.32 kB    
na dubu - Bosonozsky hajek
krásná neznáma.jpg
   krásná neznáma.jpg

184.26 kB    
Obora Holedna
Choroš - tlející bříza 2.jpg
   Choroš - tlející bříza 2.jpg

179.29 kB    
Obora Holedna
Choroš - tlející bříza.jpg
   Choroš - tlející bříza.jpg

Teri

PříspěvekZaslal: po 28. září 2015 20:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
...Tak posilam i spodni stranu, snad to k necemu bude

Ano je to k něčemu Smile jedná se o síťkovec dubový, pravdu měl pan Chalupský, jemuž se omlouvám, za svou unáhlenost.
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: út 29. září 2015 15:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jakápak unáhlenost, jaképak omluvy, to je přece normální! Uvádíte mě do rozpaků. Kdybych já se měl omlouvat za všechny své unáhlenosti ... Poslední, například, ve věci Meripilus giganteus versus Grifola frondosa, viz tam. Já už žiju jenom příslovími. Teď se hodí: "Žádný učený z nebe nespad." a "Chybama se člověk učí." Jen dodám, že CHYBY ZNAMENAJÍ POKROK.

Mě jen štve, jak tu občas naletíme. Dostaneme k posouzení fotografii, pro kterou se hodí desítky jmen. Chceme pomoci a lámeme věci přes koleno. Zaplať Pánbůh, že to nemáme jednoduché, byla by to otrava.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru