Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: po 21. března. 2016 20:39 |
|
|
"Já nerozumím tomu proč se nechcete pochlubit. Chápu že jste do toho investovala určité úsilí, ale to investoval i Edison do výroby žárovky a kdyby se tenkrát zachoval stejně, tak ještě dneska svítíme petrolejkou. Očividně chápete, že na tom nezbohatnete, tak proč tohle tajnůstkářství Question "
Chybný příměr a zbytečná invektiva. Barkony bych se zastal. Taky nemám rád když někdo chce sprintovat po cestičce, kterou jsem celej upocenej prošlapal... _________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saktoal
|
Zaslal: út 22. března. 2016 10:42 |
|
|
po 21. března. 2016 20:39 planetahub napsal: |
"Já nerozumím tomu proč se nechcete pochlubit. Chápu že jste do toho investovala určité úsilí, ale to investoval i Edison do výroby žárovky a kdyby se tenkrát zachoval stejně, tak ještě dneska svítíme petrolejkou. Očividně chápete, že na tom nezbohatnete, tak proč tohle tajnůstkářství Question "
Chybný příměr a zbytečná invektiva. Barkony bych se zastal. Taky nemám rád když někdo chce sprintovat po cestičce, kterou jsem celej upocenej prošlapal... |
A proto se nedaří najít lék na rakovinu, nedaří se najít levný ekologický zdroj energie apod. Místo toho aby jeden navázal tam, kde druhý skončil, tak začínáme pořád od začátku. Nejsme schopní se dělit a spolupracovat (alespoň ne zadarmo). Je to pozůstatek evoluce z doby kamenné. V každém cizím člověku podvědomě vidíme příslušníka cizího kmene se kterým je třeba bojovat o potravu. Je fascinující, že jsme tak inteligentní a přitom tak primitivní. |
|
Návrat nahoru |
|
|
barkona
|
Zaslal: út 29. března. 2016 9:17 |
|
|
Víte, tady nejde o chlubení nebo nechlubení. Jsem amatérka a jako taková jsem do věci investovala: nejvíce svého volného času - studium článků v různých jazycích (samozřejmě s pomocí překladače), vyhledávání informací v knihovnách, na webových portálech, kontaktování a diskuze s různými odborníky i neodborníky, sběr vzorků z různých lokalit, více či méně vzdálených a v neposlední řadě investice do laboratorního vybavení a zařízení pro sterilizaci, očkování i samotné pěstování.
Pokud jste "nadšený pokušitel" tak jako já, jistě víte, o čem je řeč.
A "očividně", kdybych se do věci zažrala a věnovala tomu veškerý svůj čas a úsilí, věřte, že bych zbohatla
Mimochodem studiu smržů se věnuji již 4.rokem. Jak dlouho se jim věnujete Vy?
A jak říkáte sám, není třeba bojovat, pojďte se s námi podělit o své úspěchy v pěstování
út 22. března. 2016 11:42 Saktoal napsal: |
po 21. března. 2016 20:39 planetahub napsal: |
Chybný příměr a zbytečná invektiva. Barkony bych se zastal. Taky nemám rád když někdo chce sprintovat po cestičce, kterou jsem celej upocenej prošlapal... |
A proto se nedaří najít lék na rakovinu, nedaří se najít levný ekologický zdroj energie apod. Místo toho aby jeden navázal tam, kde druhý skončil, tak začínáme pořád od začátku. Nejsme schopní se dělit a spolupracovat (alespoň ne zadarmo). Je to pozůstatek evoluce z doby kamenné. V každém cizím člověku podvědomě vidíme příslušníka cizího kmene se kterým je třeba bojovat o potravu. Je fascinující, že jsme tak inteligentní a přitom tak primitivní. |
_________________ Mykoložka tělem i duší! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Vavrin
|
Zaslal: út 29. března. 2016 9:31 |
|
|
Já bych trollovi Saktoalovi nevěnoval takovou pozornost. Je výsostným právem kohokoli, co ze rozhodne sdělit ze svých poznatků. Já za sebe moc děkuji za to, s čím jste se tu s námi podělila, přijde mi to mimořádně zajímavé a moc držím palce do dalších podobných úspěchů! |
|
Návrat nahoru |
|
|
barkona
|
Zaslal: út 29. března. 2016 10:23 |
|
|
Budu se snažit a díky za podporu!
út 29. března. 2016 10:31 Vavrin napsal: |
Já bych trollovi Saktoalovi nevěnoval takovou pozornost. Je výsostným právem kohokoli, co ze rozhodne sdělit ze svých poznatků. Já za sebe moc děkuji za to, s čím jste se tu s námi podělila, přijde mi to mimořádně zajímavé a moc držím palce do dalších podobných úspěchů! |
|
Návrat nahoru |
|
|
Saktoal
|
Zaslal: pá 01. dubna 2016 16:17 |
|
|
A můžu se zeptat proč jste to všechno dělala, aby jste si to schovala doma pod postel? |
|
Návrat nahoru |
|
|
barkona
|
Zaslal: po 04. dubna 2016 16:49 |
|
|
Dělala jsem to proto, abych si dokázala, že to dokážu, že to jde, i když ztuha
Pěstovala jsem a pěstuji i jiné houby, smrže pro mne byly výzva a oříšek.
pá 01. dubna 2016 17:17 Saktoal napsal: |
A můžu se zeptat proč jste to všechno dělala, aby jste si to schovala doma pod postel? |
|
Návrat nahoru |
|
|
cacko Anonymní
|
Zaslal: so 04. června 2016 15:59 |
|
|
po 04. dubna 2016 17:49 barkona napsal: |
|
Nikdy nič nikomu, iba sebe samému.
pokial to nie je z vašej strany kvôli biznisu,tak je váš postoj čisto sebecký. ja aj ked som podnikal z chovom,tak som nemal problém poradiť čo ako najlepšie urobiť,aby ludia netápali a nemali zbytočné straty.každý sa síce čudoval že nemám problém radiť konkurencií,ale kde je chuť,je aj cesta.
pekný deň
PS: presne ako napísal Saktoal ,ľudstvo je tam kde je ,kvôli takýmto ľudom....ked som ja zisťovala 4 roky ,zisťujte aj vy....ked mne zdochla koza,nech zdochne aj vám.. a celkom nakoniec,nepochopil som prečo sem vypisujete čo ste spravili,toto je web kde si ludia radia a nie chválenkarsky web |
|
Návrat nahoru |
|
|
barkona
|
Zaslal: so 09. července 2016 21:51 |
|
|
To je samozřejmě Váš názor a já ho respektuji.
so 04. června 2016 16:59 cacko napsal: |
po 04. dubna 2016 17:49 barkona napsal: |
|
Nikdy nič nikomu, iba sebe samému.
pokial to nie je z vašej strany kvôli biznisu,tak je váš postoj čisto sebecký. ja aj ked som podnikal z chovom,tak som nemal problém poradiť čo ako najlepšie urobiť,aby ludia netápali a nemali zbytočné straty.každý sa síce čudoval že nemám problém radiť konkurencií,ale kde je chuť,je aj cesta.
pekný deň
PS: presne ako napísal Saktoal ,ľudstvo je tam kde je ,kvôli takýmto ľudom....ked som ja zisťovala 4 roky ,zisťujte aj vy....ked mne zdochla koza,nech zdochne aj vám.. a celkom nakoniec,nepochopil som prečo sem vypisujete čo ste spravili,toto je web kde si ludia radia a nie chválenkarsky web |
|
Návrat nahoru |
|
|
Anonymní
|
Zaslal: út 22. listopadu 2016 15:04 |
|
|
Já se musím paní Barkony zastat. Sobectví a samochvála jsou národní klenoty, takže je v podstatě vlastenka. Co kdyby náhodou poradila a někdo by si na za hradě vypěstoval pár smržů a udělal si z nich omáčku. To by byla vlastizrada.
Popravdě vypěstovat si vlastní smrže na zahradě, není nic těžkého. Stačí zvolit a upravit vhodné stanoviště a zasadit mycelium vhodného smrže na obyčejném zrnu a příroda už si vytvoří vlastní sklerocia.
Pokud někdo chce jít přesto tou složitější cestou, tak na foru shroomery je velice obsáhlé vlákno, kde se dá dopídit, jak si vlastní sklerocia vyrobit. Dá se i dopídit, jak vypěstovat dospělé smrže uvnitř, ale vypěstovat kilo smržů je složitější a časově i ekonomicky nákladnější, než vypěstovat 50 kilo hlívy, takže pokud má někdo sen, že zbohatne pěstováním smržů, tak ho vyvedu z omylu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|