Zaslal: út 16. srpen 2016 18:47 Předmět: Zemitá chuť Růžovek
Zdravím,
setkal jsem se se zrádnou zemitou chutí u masáků, které rostou po dlouhých deštích. Ví někdo proč tomu tak je? Je to zdravotně závadné?
Děkuji
Jsem si tím docela dost jistý, houby byly krásně narůžovělé. Šedivky jsem již taky jedl - daly se, nic moc, ale nejsou chuťově odporné, zato tyhle byly chuťově doslova nejedlé, ta pachuť zeminy byla příliš velká.
Dokonce jsem našel zde:
http://www.jaktak.cz/jak-se-naucit-znat-muchomurku-ruzovku-recept-na-omeletu-z-masaku.html
Zmíňku přímo o tomto problému, ale doposud se mi to ještě nestalo.
Založen: 23. 01. 2006 Příspěvky: 173 Bydliště: PRAHA 12 Modřany
Zaslal: st 17. srpen 2016 20:22
Já jsem se s tím letos také setkal, nikde jsem ale nenašel zmínku proč k tomu u některých růžovek dochází. Ta chuť je pro mě bohužel až nepříjemná.
Určitě nešlo o záměnu, a jsem rád , že i někdo jiný má někdy s růžovkami tento problém
Podotýkám, že nebyly sbírány po dlouhotrvajících deštích.....
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory