Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
xmsi
|
Zaslal: pá 02. června 2006 9:01 Předmět: Pecarka ale ktera? |
 |
|
predem se omlouvam, ze neprichazim s fotkou, ale jen popisem:
klobouk 12cm kremove barvy s jemnymi malo vyraznymi hnedozlutymi supinkami, duzina az 1cm silna, ciste bila, na rezu nemenici barvu, lupeny huste, pruzne, hnedofialove, ostri svetlejsi, nevyrazne, duzina celkove hodne tuha, asi jako mlady hribek
tren dlouhy 15cm, stejne barvy jako lupeny jen trochu svetlejsi, tj. hnedoruzovofialovy, na bazi vyrazna hliza s takovymi vlakenky (sakra jak se to jmenuje)
ekotyp: smiseni les briza,dub,borovice,smrk, pomerne suchy piscity podklad, pH slabe kysele, v okoli zadna sestricka ani bratricek ci jina vetsi houba
chut nevyrazna, vune jemne houbova, jina nez hribovita
dle fotek/kreseb v atlasech to nejvice vypadalo na okruh zapasne ci ovci, ale chromova zluta nikde
dokazete urcit takhle naslepo? kazdopadne moc pekna houba _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 02. června 2006 9:02 |
 |
|
Z takto perfektního popisu se toho dá zjistit víc než z fotky bez jakéhokoli popisu !!! Odpověď ale neznám  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pm
|
Zaslal: po 05. června 2006 11:00 |
 |
|
Také neurčím, ale
Žil jsem v domnění, že oboje Pečárky žloutnou a "voní" -
Ovčí - k anýzu a slabě citronově žloutne (klobouk při pomačkání)
Zápašná smrdí po karbolu - žloutne spodek třeně chrom žlutou (tmavší žlutá)
Dále si myslím, že obojí jsem našel vždy blízko chat, v parcích ... a tedy si myslím, že to je klamná stopa - mýlit se mohu |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: po 05. června 2006 12:53 |
 |
|
urcite to neni zadna z citovanych, jen vzhledem se blizi, ale ty charakteristicke znaky chybi, musi to byt jina, ale ktera, ja to v atlasu nenasel, tak se ptam znalcu zde, ?! treba to ani pecarka neni !? _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: po 05. června 2006 22:12 |
 |
|
A co takhle ukázat fotku...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: po 05. června 2006 22:17 |
 |
|
Jen tak mimochodem. Dneska jsem našel jednu pečárku nepečárku. Na přednášce byly spory zda je to pečárka nebo slzivka kořenující. Jenomže já netušil, že to není pečárka a tak jsem žádné "kořenování" nezkoumal. Jen jsem jí v poklusu odlomil od země a šoupnul do krabičky ...  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 06. června 2006 2:18 |
 |
|
Pantáto ta byla fakt zvláštní. Pokud to půjde, tak se tam ještě někdy stav a pokus se najít a vyfotit dospělou plodnici... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: út 06. června 2006 8:42 |
 |
|
ja vim, foto je foto, jakozto neschopen fotit digikompaktem a nespokojice se s crop faktorem jsem jeste par let odsouzen k analogovemu procesu, mam to na rozfocenem diaku, tj. foto jen tak nebude  _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|