Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Craterocolla cerasi - Kráterokrčka třešňová
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 02. prosince 2014 10:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já nevím Embarassed Neznám tento druh, jen mi to připomíná třeba i rosolovku listovitou či tak něco ... Nevím.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 14. února 2018 22:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mohl bych poprosit nálezce houby, jestli by uvedli, v jaké nadmořské výšce ji mají, jestli je lokalita v rovině nebo na svahu a jaká je zhruba orientace svahu?

V popisech to sice moc nebývá, ale když si sumíruju zveřejněné nebo publikované nálezy, vychází mi z toho, že by mohlo jít o houbu, která je relativně teplomilná a řekněme přes 500 metrů se objevuje jen na vyhřívaných jižních, jihovýchodních nebo jihozápadních svazích.

Krom toho mě překvapilo, že v Hagarovi je uvedena jako "dosti hojná", přitom ve většině krajů nebyla dosud nalezena.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 15. února 2018 18:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takže: 250 - 350 m n m, v mírném svahu, V a JV. Stačí takhle stručně. Ještě doplním prosinec až květen.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 16. února 2018 0:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je jich tu málo, tak přidám i můj letošní nález. Stará, zarostlá třešňovka, mírný jižní svah, něco málo přes 400 mnm.
Ještě doplním, že je to můj třetí nález v okruhu asi 10 km. Nadmořská výška byla předtím o něco nižší a předešlý nález zde prezentovaný byl na usychající, dnes už suché pláňce na krátkém, západně orientovaném svahu pod silnicí. Ve třetím případě, kdy jsem jí našel v úvozu na břehu potoka, šlo také o pláňku.

190.79 kB    
Bývalá Potočná - 8. 1. 2018
DSC00568.JPG
   DSC00568.JPG

190.34 kB    
DSC00565.JPG
   DSC00565.JPG

Naposledy upravil Kraken dne pá 16. února 2018 0:54, celkově upraveno 4 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
no-X
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 16. února 2018 0:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky oběma za údaje.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 21. února 2018 13:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

já už jí párkrát marně hledal na Vinařické hoře u Kladna. Jsou tam staré třešně, ale na tuhle hubku jsem tam štěstí neměl.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru