Zaslal: so 25. dubna 2015 18:10
Letos jsem je sbíral 9.4. na Karlštejnsku,celkem 14 plodnic,největší měly v průměru klobouku přes 10cm;příspěvek je v Houbárně viz:
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?p=64838#64838
V DAtlase pravděpodobně není,hledal jsem ji tam,měly by se tam některé obrázky přesunout.Co se týče chutnosti,byl jsem velice mile překvapen (a nejen já).Použil jsem pouze klobouky dušené pod maso,vyznačují se příjemnou houbovou chutí i vůní a jemnou konsistencí dužniny.Manželka si pak zbytek plodnic připravila jako samostatný pokrm a vyjádřila se k chutnosti jednoznačně kladně.Takže doporučuji...já osobně jsem tak učinil poprvé,protože nikdy předtím jsem ji nenalezl v dostatečném množství,vždy pouze 2-3 plodnice.
Vlhký remíz mezi rybníky s topoly, duby, olší a smrkem. S padlými a zakleslými kmeny po vichřicích minulých roků. Asi 10 - 15 plodnic v trávě a pod větvemi na zemi (Obr. 1 - 3).
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory