Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: út 26. října 2010 4:13 Předmět: Re: Sušení kovářů |
 |
|
po 25. října 2010 15:55 Jiří Novák napsal: |
Já suším kováře (hřiba samozřejmě) už několik desítek let. Vzhledem k tomu, že jsem dožil již 49 let, tak na tom sušeném kováři nemůže býti nic špatného. Samozřejmě tepelná úprava hub je u mne alespoň těch 19 minut. Spíše ale tak 29-39 minut. A když je hodím pod maso tak i 2 hodiny.javascript:emoticon(' ') JGLN. |
kód: |
javascript:emoticon(':wink:') |
Proboha, kde se to tu bere??? _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 26. října 2010 6:58 Předmět: Re: Sušení kovářů |
 |
|
út října 26, 2010 3:13 am Vlkodlak napsal: |
kód: |
javascript:emoticon(':wink:') |
Proboha, kde se to tu bere??? |
Patrně svůj příspěvek od někud kopíroval. Interpret phpBB to samosebou ignoruje - zobrazí |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Novák
Založen: 16. 11. 2009 Příspěvky: 1070 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
Zaslal: út 21. prosince 2010 22:38 Předmět: Re: Sušení kovářů |
 |
|
Možná, že při tepelné úpravě kovářů (a i jiných hub) hraje roli i to, na jak velké kousky či kusy je nakrájíme. Mám za to, že malý kousek se provaří dříve než kostka o straně např. 2 cm. _________________ JGLN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
DavidusCZ

|
Zaslal: čt 23. prosince 2010 13:39 |
 |
|
tak, na kostky o straně 2 cm houby k sušení snad nekrájí nikdo , ne? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: čt 23. prosince 2010 14:49 |
 |
|
čt 23. prosince 2010 12:39 DavidusCZ napsal: |
Možná nějaký psychopat...  _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
 |
mykožrút

|
Zaslal: út 04. ledna 2011 8:28 Předmět: sušenie hríba kováře |
 |
|
To bolo dobré s tým psychopatom,ešte teraz sa chechcem.Musel som si trochu ujasniť tie vaše názvy,lebo sú tri na "k" a nikdy neviem,ktorý je ktorý.Koloděj,kovář,kříšť...aj som sa to kedysi naučil a opäť zabudol,lebo latinské názvy pre ne sú jednoduchšie.No k veci.V našej oblasti-okolo Malej Fatry nedáme na kováře dopustiť,aj keď sú ešte stále občas prinášané nevedomcami do poradní,ako satany.U nás rastie veľmi hojne už v máji a pre svoje jedinečné kvality,ktorými ničím nezaostáva za bielymi druhmi hríbov,sa používa na všetky možné spôsoby,včetne sušenia.Neviem,prečo by s tým mal byť nejaký problém,veď keď sa môžu sušiť kuriatka a bedle,prečo nie farebné hríby? Pri tepelnej úprave vždy dodržiavame 30 minút a všetko je v pohode dlhé roky,včetne konzumácie deťmi.Tiež by ma to zaujímalo,prečo by sa teda nemali sušiť. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

|
Zaslal: út 04. ledna 2011 15:30 |
 |
|
Já bych to uzavřel tím, že sušit se dá vše, co je při následující přípravě ze sušeného stavu poživatelné. _________________ ;°|< |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Novák
Založen: 16. 11. 2009 Příspěvky: 1070 Bydliště: Valašské Meziříčí
|
Zaslal: st 19. ledna 2011 22:32 |
 |
|
čt 23. prosince 2010 12:39 DavidusCZ napsal: |
To souhlasím. Já myslel tepelnou úpravu hub např. na smaženici. Tedy čerstvých, že zde se dříve "rozdusí" menší kousky, než třeba ty 2x2x2 cm nebo i větší.javascript:emoticon(' ') Na sušení krájím plátky tak asi 2 - 3 mm silné.javascript:emoticon(' ') _________________ JGLN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: pá 04. února 2011 3:01 |
 |
|
so srpen 28, 2010 11:00 am DavidusCZ napsal: |
Myslím si, že míň jak dvacet minut stejně pokrm z kovářů nikdo nepřipravuje,ať je to do polívky, nebo do omáčky. |
Ale připravuje, já si občas usmažím tenké nakrájené lupínky z kovářů jen tak na oleji osolené, zde se pohybujeme v intervalu zhruba minutky... Už tu výše padlo, že s tou jedovatostí to u kováře tak žhavé nebude a že to není totéž, co koloděj. Trávící potíže u kovářů může působit spíše tuhost jeho dužniny, např. báze třeňů jsou někdy zvlášť tvrdé. Ale ty zpracovávám taky, i na minutkovou úpravu, a stejně mi nikdy nic nebylo. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Polonius Anonymní
|
Zaslal: čt 31. října 2019 0:13 |
 |
|
Narazil jsem na tohle téma při googlení odpovědi na sušení kovářů. Jestli to tu ještě někoho po 9 letech zajímá, tak jinde (myko.cz) jsem se dočetl toto:
Nedoporučuje se k sušení. Vůně mnohých hřibů se sušením rozvine, kovář však sušením vůni ztrácí.
Takže vůbec nejde o jedovatost, kterou jste tu řešili, ale o kulinářské znehodnocení. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|