Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Májovky ?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kolbaba

PříspěvekZaslal: út 26. května 2020 21:25
  Předmět: Májovky ?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dobrý den. V kladenském lese Lapáku jsme našli větší množství takovýchto malých houbiček. Vzal jsem jen dvě na určení. Mohly by to být májovky ? Dost výrazně voní, ale jestli po mouce, to nevím. Lapák je smíšený lesopark s převahou borovic, ale i s listnáči. Děkuji za radu.

175.09 kB    
Dsc_0003.jpg
   Dsc_0003.jpg

135.58 kB    
houba_2.jpg
   houba_2.jpg

193.37 kB    
houba_1.jpg
   houba_1.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kolbaba

PříspěvekZaslal: čt 28. května 2020 21:07

To prosím nikdo netuší, nebo se mnou nemluvíte ? Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2020 8:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No dobře, dobře. Hned se neurážejte. Asi jsou to májovky. Jenže není snadné určovat takhle malé houby jen podle fotografií. A také riskantní. Vy je sníte a skončíte na pohotovosti. A bude to na nás. Třeba. Obraťte se na profíky, www.myko.cz. Schválně co Vám řeknou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kolbaba

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2020 10:25

Díky za odpověď.
Já se vůbec neurážím, proto jsem tam dal toho smajlíka Smile, jen jsem byl zvědavý. Houby byly malé, protože byly mladé. A nevzali jsem je k jídlu, ale protože jsme se se ženou na procházce dohadovali, co by to asi tak mohlo být.
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2020 21:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Prosím. Poznámka navíc. Chyťte májovku za konec třeně (nohy) a přičichněte k lupenům vespod klobouku. Voní silně okurkově a moučně, jak praví mykologický žargon. Je to dobrý znak. O tom se píše ve všech příručkách. Nebo i tady na Damyku.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru