Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Russula grisea - Holubinka doupňáková
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 19. června 2020 9:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Protože latinské názvy nemám v malíčku, první, co mě napadlo bylo - to je přece jasná holubinka doupňáková! Smile U nás je na jaře celkem běžná a hojná. Tedy s výjimkou letošního roku. Našel jsem jich tentokrát jen málo a ještě byly skrz naskrz červivé.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: pá 19. června 2020 14:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuji za podporu. Budu citovat z knihy Holubinky od autorů Socha, R. a spol. (2011: str. 138), "v české mykologické literatuře je holubinka sivá známá také pod českými jmény h. doupňáková (R. palumbina Quél.) anebo h. holubí (R. columbaria Velen.)".
Josef Chalupský II

PříspěvekZaslal: so 20. června 2020 21:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Úplně náhodou jsem právě zjistil, že ona ta holubinka sivá = doupňáková je už dávno tady. Celých dvanáct roků od května 2008. Nechápu, že když dám HLEDAT a klíčové slovo "grisea" nebo "holubinka and doupňáková" nebo jen "doupňáková" nebo nevím co ještě, tak mně ji program nevyhledá. Asi bych toho chtěl moc. Všemu rozumět nemusím.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 30. června 2020 14:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To, že někde v literatuře je, je jasné, ale tu to není, a ne každý má přístup k literatuře Wink
Chyba ve vyhledávání se stát může. Zkusím aktualizovat vyhledávací registr a pak odzkoušet a témata spojit.
Moc díky za hlášení Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 30. června 2020 16:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nezabralo to, ale spojil jsem to. Zkusím znovu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
stephg018

PříspěvekZaslal: po 14. prosince 2020 11:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 17. května 2008 11:22 Lupo napsal:
Nebyla by pro meilleurs credits immo názornost fotečka té reakce?

Lupeny byly nažloutlé a plodnice výrazněji černaly pouze vespod třenů.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru