Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
Zaslal: pá 19. června 2020 9:08
Protože latinské názvy nemám v malíčku, první, co mě napadlo bylo - to je přece jasná holubinka doupňáková! U nás je na jaře celkem běžná a hojná. Tedy s výjimkou letošního roku. Našel jsem jich tentokrát jen málo a ještě byly skrz naskrz červivé.
Děkuji za podporu. Budu citovat z knihy Holubinky od autorů Socha, R. a spol. (2011: str. 138), "v české mykologické literatuře je holubinka sivá známá také pod českými jmény h. doupňáková (R. palumbina Quél.) anebo h. holubí (R. columbaria Velen.)".
Úplně náhodou jsem právě zjistil, že ona ta holubinka sivá = doupňáková je už dávno tady. Celých dvanáct roků od května 2008. Nechápu, že když dám HLEDAT a klíčové slovo "grisea" nebo "holubinka and doupňáková" nebo jen "doupňáková" nebo nevím co ještě, tak mně ji program nevyhledá. Asi bych toho chtěl moc. Všemu rozumět nemusím.
To, že někde v literatuře je, je jasné, ale tu to není, a ne každý má přístup k literatuře
Chyba ve vyhledávání se stát může. Zkusím aktualizovat vyhledávací registr a pak odzkoušet a témata spojit.
Moc díky za hlášení
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory