Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Shiitake mushroom - UV light boosts vitamin D by 4,600%
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
empleat

PříspěvekZaslal: pá 18. března. 2022 22:08
  Předmět: Shiitake mushroom - UV light boosts vitamin D by 4,600%
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj,

zajimava houba, mam nedostatek vitamu D a vzhledem k tomu ze se tezko zvysuje na optimalni hodnoty a trva to dloho (pokud trpite nedostatkem). A vetsina populace ma nizke urovne... A nemam rad doplnky stravy, ikdyz existuji nejake co vypadaji OK, bez pridavku etc. Stejne nevim jestli nejsou nezdrave! Tohle by bylo prirozene reseni:
https://bigthink.com/health/mushrooms-vitamin-d/

Hmmmm koukam ze se daji sehnat u nas i cerstve pecka! https://www.kosik.cz/produkt/shii-take-cerstve-vanicka#productDescription

Vitamin D v nich vydrzi i snad nekolik mesicu, idealni na zimu, protoze se u nas neda ziskat vitamin D v zime...

Zajimal by me vas nazor. A jesti je to zdrave (nevim proc by nebylo ale stejne) zatim jsem nic spatneho necetl, ale nemam silu to ted resit...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Federico

PříspěvekZaslal: st 18. května 2022 8:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlasím s vaším názorem a myslím si, že vitamíny by se měly získávat přirozeně... A líbí se mi metoda, kterou navrhujete. Ale mám jednu otázku. Jak moc tyto houby ovlivňují trávení a jaká je optimální denní dávka ?
Předem děkuji
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru