Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Čo nám to vyrástlo na smrekových ihliciach?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
J. Č.

PříspěvekZaslal: so 17. června 2006 17:53
  Předmět: Čo nám to vyrástlo na smrekových ihliciach?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vedel by mi niekto poradiť ohľadom tohto druhu, ktorý som našiel 16. 4. 2006 v smrečine v nadmorskej výške 520 m (Malé Karpaty), špeciálne na ihliciach smreka (Picea abies)? Apotéciá sú z vnútornej strany okrovohnedé, z vonkajšej sivo chlpaté, s priemerom max. 1 mm. Prvú plodnicu som úplne náhodou vytiahol zo zeme spolu so Strobilurus esculentus. Keďže sa mi zdala byť určiteľná, hľadal som v okolí ďalšie, ktoré by som nafotil a nemusel som hľadať dlho, pretože v okruhu 2-3 metrov rástli roztrúsene a boli celkom hojné, aj keď dobre zamaskované a nenápadné. V Nordic Macromycetes Vol. 1 som sa dostal na Lachnum, ale v tom kľúči mi to na nič nesedelo. Túto hubu som nenašiel v žiadnom atlase, preto by som uvítal aspoň nejaký tip.

64.94 kB    
čeľaď Hyaloscyphaceae, druh ???
neznáma 570.jpg
   neznáma 570.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru