Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Boletus impolitus - Hřib plavý
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 19. června 2006 18:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak konečně i pár zajímavých hřibovitých Very Happy

136.28 kB    
14.6.2006, Brněnsko
Hřib plavý 1.jpg
   Hřib plavý 1.jpg

123.59 kB    
14.6.2006, Brněnsko
Hřib plavý 2.jpg
   Hřib plavý 2.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 15:44
  Předmět: Boletus impolitus - Hřib plavý
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vyrazil jsem ráno pod Egerberg s vidinou řízků z vatovce, ale po 50m od silnice jsem z pěšiny zahlédl v trnkovém křoví hřiba. V okolí rostlo i několik dubů. Když jsem se k němu prodral, zjistil jsem, že okolo jich je dalších 30 - 40 kousků v různém stadiu vývoje. Protože jsem tohoto hřiba ještě nenašel, vzal jsem domů jen několik mladých a jednu starší plodnici. Téměř všechny byly červivé. Podle atlasu jsem celkem bezpečně určil, že je to Hřib plavý - Boletus impolitus. Hlavně ten zápach ho prozradil! Nedají se nějak využít alespoň ty nejmladší pevné plodnice Question

115.05 kB    
29. 6. 06 - Severovýchodní úpatí Doupovských hor
Boletus impolitus.JPG
   Boletus impolitus.JPG

171.45 kB    
DSC00605.JPG
   DSC00605.JPG

165.48 kB    
Hřiby plavé.JPG
   Hřiby plavé.JPG

116.5 kB    
Plavé trio.JPG
   Plavé trio.JPG

Naposledy upravil Kraken dne čt 29. června 2006 22:20, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 16:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Slint, slint - ZÁVIDÍM!!!!

Použít??? Když ti nevadí ten smrad .... Laughing

Příště je tam stejně necháš, takže jedlost či nejedlost není důležitá .... Exclamation 8)
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 16:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

[quote="čt 29. června 2006 17:17 Pantáta"]
Použít??? Když ti nevadí ten smrad .... Laughing

No právě, že ty malé téměř nejsou cítit. Ale nevím, jestli se to nezhorší při tepelné úpravě. Confused
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 16:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Krakene koukám, že tam byl i nějaký ten javor v okolí, že jo?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 18:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Super nález Exclamation Wink Dnes jsem po nich šel taky a pěkně jsem ostrouhal.... Crying or Very sad
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 19:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Paráda takový nález potěší Very Happy
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 29. června 2006 22:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 29. června 2006 17:46 Bob napsal:
Krakene koukám, že tam byl i nějaký ten javor v okolí, že jo?
Souhlas! Byl tam i javor a ještě jiné stromy a křoví.

Mimochodem, zkusil jsem z jedné hlavičky minutku v mikrovlnce a žádný zvláštní kulinářský zážitek to nebyl. Asi dojde na slova Pantáty a příště už se bude jenom fotit. Laughing Laughing Laughing
Horst

PříspěvekZaslal: pá 30. června 2006 22:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj Krakene.
Tak ty na ně chodíš pod Lestkov? Shocked Já jsem jich loni, přesně 2.7. našel na jednom místě na Nechrankách okolo dvaceti. Bylo to v pobřežní dubino-olšino-topolovině pod Běšickým chocholem. Mám je (jako ostatní houby) vyfocené jen mobilem, takže asi ani fotky posílat nebudu.
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 01. července 2006 19:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 30. června 2006 23:08 Horst napsal:
Ahoj Krakene.
Tak ty na ně chodíš pod Lestkov? Shocked Já jsem jich loni, přesně 2.7. našel na jednom místě na Nechrankách okolo dvaceti. Bylo to v pobřežní dubino-olšino-topolovině pod Běšickým chocholem. Mám je (jako ostatní houby) vyfocené jen mobilem, takže asi ani fotky posílat nebudu.

Proč ne klidně je pošli-
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 01. července 2006 22:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 30. června 2006 23:08 Horst napsal:
Ahoj Krakene.

Jasně: Lestkov - Egerberk Very Happy Ale že bych tam na ně chodil, to se nedá říct když jsem je našel poprvé. Ale určitě budu! Wink Nechranice znám docela dobře, ale kde je Běšický chochol nemám tušení. Shocked Nemohl bys to nějak specifikovat? Alespoň přibližně. Twisted Evil
Horst

PříspěvekZaslal: ne 02. července 2006 13:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Poslal jsem Ti mailem odkaz. Já tam byl s kamarády na rybách, teda tak se snažili zamaskovat nemírné pití u prutů v přírodě. A protože sám nechytám prošel sem okolí a... Razz
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: ne 02. července 2006 18:20
  Předmět: Boletus impolitus - hřib plavý
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tato plodnice mě dnes doslova nadchla...

154.56 kB    
Hřib plavý, 2. 7. 06, severní Čechy
Boletus_impolitus.jpg
   Boletus_impolitus.jpg
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 02. července 2006 19:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Skutečně výstavní kousek fakt nádhera Very Happy Very Happy Very Happy
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 03. července 2006 8:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 02. července 2006 14:26 Horst napsal:
Poslal jsem Ti mailem odkaz. Já tam byl s kamarády na rybách, teda tak se snažili zamaskovat nemírné pití u prutů v přírodě. A protože sám nechytám prošel sem okolí a... Razz
Tak to mi silně něco připomíná! Laughing Jezdil jsem tam s kamarády na "ryby" s přestávkami po dvě desítky let. Ale zajímavější houbu než kozáka, babku nebo nějakou holubinku jsem tam nikdy nenašel. Teď vidím, jakou jsem měl s těma plavákama kliku. Včera jsem tam znovu zajel, že bych udělal ještě nějakou fotku, ale nebyla po nich už ani památka. Kdybych pod listím nenašel zbytky rozteklé plodnice, myslel bych, že jsem na špatném místě. Ten mail mi zatím nedošel.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 1 z 7

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru