Zaslal: st 06. září 2006 9:53 Předmět: Re: Televizní pořady
2. 7. 2006 vysílala ČT 1 ''houbařské'' vydání pořadu Zahrada je hra (17.00). Kdo neviděl myslím, že to jde spustit i na stránkách České televize.[/quote] a to na stránce:
Zaslal: so 19. ledna 2008 12:28 Předmět: MYKORHIZNÍ INOKULACE na stromcích v ČR
V pátek 11. 1. 2008 17:25 na ČT2 v rámci pořadu Přidej se, byl Ivan Trávníček s tématem symbioza stromu s houbou a naopak.
Zajimavé povídání o tom, jak český veděc upravuje sazeničky stromků, aby přežily a ještě se pod nimi sklízely jedlé houby.
Trávníček ukazoval svojí lískoořechovou plantáž, kde na kořech stromů pěstuje lanýže a má v sadu již počínající brylé.
... na závěr byla poznámka, že po 14dnech se k tématu hub v pořadu zase vrátíme.
POZN: na internetu je dost vedeckých informací o této metodě. Máme v čr dokonce i výzkumák v Průhonicích. Trávníček je součástí dvou firem v čr, které tento vývoj dělají (hledejte v justice.cz).
Otázka na vás všechny zní:
Kde se skutečně dají v čr koupit či objednat tyto houbařsky upravené sazenice stromků?
Já jsem totiž hledat,.. a nic konktrétního a aktuálního jsem nenašel a ony dvě firmy jsem prozatím neoslovoval.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory