Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Vyvážení bílé - WB - White balance - Co, Jak, Proč, ...
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xmsi

PříspěvekZaslal: čt 20. července 2006 7:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

to jsou reflexy na objektivu, vznikaji kdyz ti svetlo do objektivu leze z urciteho uhlu, pak se zacne odrazet od cocek a delat tuhle paseku, klasickou pomuckou je slunecni clona, ale i s ni muze jev nastat, jak rikam, zalezi na uhlu pod kterym tam rusive svetlo vstupuje, zkus trochu pootocit objektiv apod.

cim lepsi sklo, tim mene reflexu, ukazka reflexu: http://www.fotoaparat.cz/article/10091/3

Naposledy upravil xmsi dne čt 20. července 2006 11:18, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 20. července 2006 7:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 17. května 2007 9:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkoušel jsem kalibrova WB v terénu na bílý papír ale fotky mi vyšly strašně zelené, po jejím stažení vypadají takhle Confused

85.4 kB    
Stožec, mokřina u trati, rostlinné zbytky, 16.5.07, (c)gekko13
Mitrula_paludosa2.jpg
   Mitrula_paludosa2.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: čt 17. května 2007 17:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tu kalibraci WB v terénu na bílý papír jsem si jednou nebo dvakrát zkusil, ale vždy to dopadlo hrozně - tak jsem od toho asi nadobro upustil.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 18. května 2007 6:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

17. května 07, 18:16 Martin Kříž napsal:
Tu kalibraci WB v terénu na bílý papír jsem si jednou nebo dvakrát zkusil, ale vždy to dopadlo hrozně - tak jsem od toho asi nadobro upustil.

Čistě bílý papír není to pravé. Zkus něco šedého a matného.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 21. května 2007 8:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Gekko13, fotíš do RAWu a nebo děláš takovou tu kalibraci foťáku? Pokud si to někdo zkusí přes raw tak je to velmi snadné a velmi funkční. Malá šedá deska stojí asi 200 stovky. Při "každém" focení ji jen vyfotíš a na vše dlabeš protože jedeš do RAWu. Přijdeš domů, nasypeš to do kompu, u fotky u které chceš vyvážit to bílou otevřeš v klidu RAW obrázku destičky a zvolíš automat kapátko na WB, pokud se ti to nelíbí tak trochu doladíš teplotu a odstín. Pokud jsi si zamkl v lese i expozici, tak koriguj i expozici tak aby to bylo šedé. Pak si tyto úpravy ulož, otevři fotku a nahraj ty úpravy. Hotovo Smile Zdá se to složité, ale je to v reálu snadné a navíc prakticky tutovka Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru