Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Prales Mionší
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 15. července 2006 9:37
  Předmět: Prales Mionší
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chci navštívit v pondělí a asi do středy prales Mionší. Rád bych znal, těch z vás, kteří už tam byli případné poznatky, rady a porady všeho druhu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 17. července 2006 8:23
  Předmět: Re: Prales Mionší

15. července 06, 9:37 Pepa napsal:
Chci navštívit v pondělí a asi do středy prales Mionší. Rád bych znal, těch z vás, kteří už tam byli případné poznatky, rady a porady všeho druhu.

Jednak je teď v Beskydech dost velké sucho a v podstatě nic neroste. Dále je potřeba říct, že potulování po prominentní Laughing rezervaci může být dost problematická záležitost. Po okraji rezervace byla sice zprovozněna naučná stezka, má cca 6 km, zajímavých z toho je ale tak max. 300 m. Ostatní vede po štěrkových lesních cestách v běžném a místy dost zdevastovaném lese.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 19. července 2006 19:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mimo to, že je v Beskydách opravdu krásně, tak to proběhlo přesně tak jak napsal Mat.
Pojal jsem to jako průzkum terénu a navázal celkem dobré kontakty pro příští návštěvu kdy snad poroste vše hojněji. Hlavně ti korálovci. Mimo těch tří následujících fotek jsem nenafotil nic zajímavého.

194.47 kB    
Kosmatka nejspíš štítovitá
1 331.jpg
   1 331.jpg

219.73 kB    
Krasavice- ?Muchomůrka zelená? - viz. diskuse níže
1 348.jpg
   1 348.jpg

244.81 kB    
Nějaká Peziza.
1 326.jpg
   1 326.jpg
Jolana

PříspěvekZaslal: pá 21. července 2006 11:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Teď jste mě poměrně odradili Crying or Very sad Chtěla jsem se tam zajet podívat v srpnu v rámci dovolenky a teď teda nevím, zda-li tam "ztrácet" čas..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 21. července 2006 11:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

21. července 06, 11:07 Jolana napsal:
Teď jste mě poměrně odradili Crying or Very sad Chtěla jsem se tam zajet podívat v srpnu v rámci dovolenky a teď teda nevím, zda-li tam "ztrácet" čas..

Nechci nikoho odrazovat, ale naučná stezka na okraji Mionší se mi moc nelíbila. Samotný prales je ale moc pěkný, jenom se do něho bez patřičného povolení nesmí. To co je z něho vidět z té stezky podle mého názoru příliš nestojí za to. Ze stezky jsou sice velmi pěkné výhledy, znám ale podobné, možná ještě pěknější a navíc tam nechodí tak moc lidí. Zajímavé by asi bylo jít po východní a jižní hranici pralesa. Tam by ale mohly u neznalého nastat problémy s orientací, navíc je to docela daleko relativně náročným terénem.

Včera jsem byl služebně v Beskydech na Bílé. V lese tam bylo totální sucho a nerostlo zcela vůbec nic. I mech byl scvrklý a tráva pomalu žloutne.
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 21. července 2006 12:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlasím s Matem. V současné době je to ztráta času.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 24. července 2006 20:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak nevím, ale nedopustil ses další fatální záměny v muchomůrkách? Ta muchomůrka zelená mi náramně připomíná pošvatku, patrně hnědožlutou.Nebo se jedná opět o testování pozornosti? Laughing Confused Confused
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 25. července 2006 8:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

... ten rýhovaný okraj ...
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 25. července 2006 11:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 24. července 2006 20:20 Martin Kříž napsal:
Tak nevím, ale nedopustil ses další fatální záměny v muchomůrkách? Ta muchomůrka zelená mi náramně připomíná pošvatku, patrně hnědožlutou.Nebo se jedná opět o testování pozornosti? Laughing Confused Confused

Je to možné že jsem střelil vedle. Jen je škoda, že nevyšli fotky ze spod. Je fakt, že takhle zelenou pošvatku jsem ještě neviděl. Ten rýhovaný okraj nasvědčuje že o nějakou pošvatku jde. Prsten nebyl až tak typický pro M. zelenou. Na bližší zkoumání nebyl čas jelikož mě na záda dýchal strážce pralesa. Jen mě nejde z hlavy ta dost zelená barva. Což někdy nebývá i u M. zelené.

232.54 kB    
Muchomůrka zelená - Amanita phalloides (2).jpg
   Muchomůrka zelená - Amanita phalloides (2).jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 25. července 2006 12:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chip digitálu i lidské oko vidí stejně ... v lese pod zeleným listnáči je všechno trochu švihlé do zelena !!! Nejlepším východiskem je správně kalibrovat vyvážení bílé.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 25. července 2006 14:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Teoreticky pokud bílá na klobouku je opravdu bílá, tak po vyvážení by to mohlo vypadat nějak takto, jen odraz slunce od listí táhne třeň trochu do červena a nahoře jsou místní odlesky modré oblohy, jinak by to mohlo sedět, ale i tak to berte s rezervou.

87.93 kB    
po_vyvazeni.jpg
   po_vyvazeni.jpg
xmsi

PříspěvekZaslal: út 25. července 2006 14:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

coz takhle ochutnat zda je nasladle chuti? posvatky nemaj prsten ne?
Vojta

PříspěvekZaslal: st 02. srpen 2006 7:39
  Předmět: Prales Mionší

Snad budu mít větší štěstí,jedu do pralesa 12.8,s ochránci,tak doufám ,že se dostanu na místa méně přístupná.Doufám že uvidím konečně nějaké houby,u nás nic neroste.Terén a příroda je podle informací zajímavá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru