Jirko, nejsem expert, to ani nahodou, ale hodne jsem o tom nacetl, ... prosel jsem parametry toho stroje ... proste obycejny vybehovy tip, ktereho se chteji prodejci zbavit. Konkretneji ... 5 MPix ve spojeni s velikosti chipu 1/2,5" je velmi bidne - nepocital bych ze vse v nejvyšším rozlišení bude super pěkné ... je to podřadný chip. Zoom 38-380 je sice lakavý, ale otazka je jak kvalitni je objektiv ... jaky ma stupen aberace a podobny voloviny, ktere casto vedou k tomu, ze na dlouhy radeji nefotis. Svetelnost 3.7 na dlouhým skle hovoří také o tom, že objektiv rozhodně nebude chloubou tohoto stroje. EVF s rozlišením 201.000 znamená, že tam sice vše uvidíš (vše? tento údaj chybí) ale kvalitu fotky z toho nepoznáš ... ale řekněme, že to neumějí EVF ani za 50 tisíc ... co dál ... chybí mi možnost bodového ostření to by jsi určitě občas zalitoval. Ostření na makro ... pro houby dost podstatné ... ovšem jak jsem již jednou psal na nahouby ... potřebuješ údaj o minimální vyfocené ploše ... vzdálenost od objektivu a podobně nic neříkají ... nutno jít do krámu se čverečkovaným papírem a vyfotit ... ty údaje co tam jsou mne nijak neuklidňují ... zkrátka já bych do toho za ty prachy nešel - je to drahý ... ikdyž ... uděláš s tím samosebou spoustu krýsných fotek ... snad ... víš, doporučuji ti diskuzní fórum třeba na www.digineff.cz ... sekce Kodak ... adt ... nebo hledej přímo nějakou recenzi na daný foťák ... já bych se asi kvůli úspoře peněz vzdal nekvalitného EVF a šel raději do nějakého kvalitného kompaktu od dobré firmy ... Canon-Nikon-Minolta-Olympus
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory