Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kam až sahá lidská stupidita
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 22. srpen 2006 23:13
  Předmět: Kam až sahá lidská stupidita
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes jsem se setkal s absolutní stupiditou českého houbařského národa, kterou vám ve zkratce popíši. Hned na kraji lesa rostly tři malí vatovci (velikost cca 5cm) a u nich stála ženská se synkem vatovce utrhli a vedli nad nimi učenou diskuzi co to je za houbu. Synek tipoval bedlu babizna pestřec. Zeptal jsem se jí proč trhají houby, které absolutně neznají na což mě baba uzemnila odpovědí že se kdyžtak otráví ona a ne já a co je mi do nich. Tak jsem jim popřál hezkou otravu a poslal je do pr..... To byl ovšem jen začátek. Když jsem šel omrknout jedno místo, kde rostou hřiby královský myslel jsem, že dostanu infarkt. Ořezané nohy bych ještě teoreticky dokázal pochopit, ale rozšlapané plodnice už byly na mě moc. Když nás v médiích neustále vyzývají k nějaké houbařské soutěži navrhuji také jednu, kdo pořádným klackem seřeže za hodinu víc takovýchto polomozků.

164.1 kB    
bez komentáře
hnus 1.jpg
   hnus 1.jpg

185.07 kB    
bez komentáře
hnus 2.jpg
   hnus 2.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: út 22. srpen 2006 23:21
  Předmět: Kam až sahá lidská stupidita

Co k tomu dodat????
Snad jen to, že se tak bohužel děje po celé republice.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xmsi

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 8:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

smutne... ale k tomu vatovci... neznam kazdou houbu, mozna tak kazdou desatou, presto si ji vyloupnu a prostuduju... ikdyz ji vubec nehodlam snist... pravda, to co znam nechavam na miste, ale treba toho vatovce bych vytahnul take
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 9:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

U nás na horách to vypadá po nájezdech podobně, vyluxováno, všechny holubinky vzhůru nohama, u vjezdů do lesa spousta vyházených hub a tráva v lese zválená jak po stádu bizonů. Naštěstí tu nic vzácného neroste, takže podobné scény tu k vidění nejsou. Za ty královské by si zasloužili na pranýř. Tak mě napadá co si tu jeden takový internetový pranýř zřídit ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 9:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takže to ani u vás nemáš lehké. No a ta spoušť ... nevyplenili doufám celý les ???
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 9:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 23. srpen 2006 9:42 Martin Kříž napsal:
Takže to ani u vás nemáš lehké. No a ta spoušť ... nevyplenili doufám celý les ???

Laughing Taky už jsem se včera ptal Laughing
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 9:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st srpen 23, 2006 9:46 am Pantáta napsal:

Čili podle těch smajlíků mám být v klidu...
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 10:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 23. srpen 2006 9:50 Martin Kříž napsal:
st srpen 23, 2006 9:46 am Pantáta napsal:

Čili podle těch smajlíků mám být v klidu...

Jo. 8)
tomomima

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 10:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na pranýř by hlavně bylo potřeba dát bulvární plátky a hlavně TV NOVA , které lidi vedou k nesmyslnýmu překonávání hřibových rekordů.
Existuje vyhláška (pokud se nemýlím), která umožňuje uložit několikatisícovou pokutu za poničení lokality či vytržení plodnice chráněných vzácných druhů hub ( mezi ně regius patří), ale neznám případ , kdy by byla někdy uložena Crying or Very sad Crying or Very sad
gekko
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 10:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Škoda, přeškoda Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 10:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 23. srpen 2006 10:01 wagon napsal:
Na pranýř by hlavně bylo potřeba dát bulvární plátky a hlavně TV NOVA , které lidi vedou k nesmyslnýmu překonávání hřibových rekordů.
Existuje vyhláška (pokud se nemýlím), která umožňuje uložit několikatisícovou pokutu za poničení lokality či vytržení plodnice chráněných vzácných druhů hub ( mezi ně regius patří), ale neznám případ , kdy by byla někdy uložena Crying or Very sad Crying or Very sad

On je to sice problém dost široký:
Nova a bulvár - na tom vydělají
Vlastník lesa - to má na háku, nejde přece o dřevo
Ochrana přírody - nemá lidi, nebo spíše peníze na lidi
Policajti - houby neznaji a maji to taky na háku

...řešení není zas tak složité. Chtít po bulváru, aby změnil styl svých reportáží je asi jako nutit kočku plavat. Pokud by ale obec, ochrana přírody, nebo vlastník lesa pošťouchli policajty aby na významných, nebo často devastovaných lokalitách sebrali pár bodů za vjezd a parkování na lesních cestách, mělo by to podle mého názoru dost výrazný efekt ... a bulvár by měl zase o čem psát.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 23. srpen 2006 11:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st srpen 23, 2006 10:01 am wagon napsal:

To je právě klasický případ míjení se pravidla s účinkem. Vzdělanější lidi si pod tíhou vyhlášky a uvědoměním si takové vzácnosti s hrozbou pokudy za sběr chráněných druhů sami sobě zakážou vytrhnout jedinou plodnici, byť třeba pro účely fotografování, aby tím ty plodnice ponechali lidským dobytkům, kteří zlikvidují vše, co jim přijde do zorného pole. A na ty samozřejmě nikdo nemůže. Confused
Horst

PříspěvekZaslal: ne 27. srpen 2006 19:57
  Předmět: TV Nova

Vy****** tv Nova a její dnešní TV noviny, viděli jste. Opravdu úchvatný - olympiáda ve sběru hub.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 0:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, viděli, no comment
st srpen 23, 2006 10:42 am Lupo napsal:
Ochrana přírody - nemá lidi, nebo spíše peníze na lidi

Zde bych možná oponoval, po lesích se pohybují mykologové i velmi znalí houbaři, nepředpokládám, že by chtěli za nějakou službu platit, právě tito by přeci mohli dostat do rukou jisté páky... Dnes si můžou nad tím chlívem v lese tak akorát nadávat pod vousy... Confused
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 12:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 23. srpen 2006 10:01 wagon napsal:
Na pranýř by hlavně bylo potřeba dát bulvární plátky a hlavně TV NOVA
To je asi jako poslat čerta do pekla Confused
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru