Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Zmenšování velikosti obrázků
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ivo

PříspěvekZaslal: ne 14. května 2006 19:32
  Předmět: Dotaz
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Luboši, kromě toho, že Ti ony májovky závidím, bych měl dotaz: v jakém editoru provádíš kompresi obrázků. Jsem dost překvapený, že velikost Tvých souborů je kolem 100 kilo a přitom je obrázek poměrně "velký" a ostrý...
Luboš
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 14. května 2006 19:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Používám více programů na úpravu fotek, ale když potřebuji co nejvíc ubrat bajtíků tak fotku normální velikosti zmenším v programu Malování, pomocí funkce Obrázek/Roztáhnout či zkosit a ze 100% původní velikosti to změním na 99%. Fotka ti zůstane skoro stejně veliká ale má tak pětinovou velikost.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 15. května 2006 7:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmm, tak to je zajímavý, to já pokud chci obrázek dostat pod 100 kilo, tak ho musím zmenšit aspoň tak na 60%...asi dělám něco blbě.... Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Ivo

PříspěvekZaslal: po 15. května 2006 12:12
  Předmět: Zmenšování objemu obrázků...

Lubo díky, vyzkouším....
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 15. května 2006 13:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem to taky vyzkoušel a je to fakt zajímavý způsob. Z 1,35 MB mi to po 99% spadlo na pouhých 390 kB. Díky za nápad! Very Happy Idea
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 15. května 2006 13:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jinak používám i MS Office Picture Manager, kde je přímo volba "Zmenšit pro webové stránky", a je to. Sice to kolikrát zmenší až moc (tak na 20 - 30 kB), ale to u některých fotek nevadí...

Naposledy upravil Sley dne po 15. května 2006 13:24, celkově upraveno 1 krát
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 15. května 2006 13:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já normálně používám Microsoft Photo Editor. Mám dokonce i Adobe Photoshop, ale vůbec s ním neumím zacházet. Sad Confused Embarassed Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vojta

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 20:11
  Předmět: Zmenšování obrázků

Vlastním digi foťák NIKON Coolpix 5600,jsem začátečník.Sem tam se mi něco povede.Mám problém ze zmenšováním foto pro web.Vyskoušel jsem tu metodu s malováním,ale někde dělám asi chybu.Foto se mi objeví velmi zvětšené a po ubrání % ,až 50,je výsledek neodpovídající.Zatím žádný program pro nemehla nemám.Rád si nechám poradit,pokud někdo zkušenější bude chtít s tím ztrácet čas.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 09. srpen 2006 7:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Stahni si IrFan - je zadarmo a pak postupuj dle návodu Umělce ... kdyby to někde selhalo ozvi se. Já používám Photoshop - máš přímý dohled nad velikostí obrázku.
Vojta

PříspěvekZaslal: so 26. srpen 2006 20:08
  Předmět: Zmenšování obrázků

Bobe,již jsem se něco naučil,ale jak zmenšit foto na rozměr,abych ho mohl použít,na obrázek ve své registraci tak na to jsem ještě nepřišel.Budu rád, když se zase něco naučím,doufám že případnou radu pochopím.Pár upravených fotek jsem již poslal,učím se dál.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Marilyn.M

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 13:36
  Předmět: Zmenšování fotek

Zdary, potřebovala bych pomoct ohledně zmenšování obrázků, ale páč jich mám kolem 200 tak se mi je nechce zmenšovat přes Malování. na compu mám program ACDSee8 Photo Manager, ale je to anglicky a tak se v v tom nějak nevyznám.. mohl by mi někdo pomoc? Crying or Very sad Question
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 14:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vojto ... co používáš za program?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 14:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Marylin ... nejlépe to udělat přes Batch ... tomu se předhodí direktorář s fotkami a řekne se mu co s nimy udělat a on to na všech udělá ... konkrátně ti neporadím bo ten program nemám ... používám freewary jako Irfan, XnView a SlowView, který se teď přejmenoval na Brenning's či tak nějak.
Marilyn.M

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 14:53
  Předmět: od

Bob: Batch?? sem mimo Embarassed Smile
xmsi

PříspěvekZaslal: po 28. srpen 2006 15:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

batch jako "davka", nemusis to delat ruco, udelas to jednou s jednim obrazkem, editor si postup zapamatuje a pak to pustis na cely adresar, velmi uzitecne...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru