Zaslal: po 28. srpen 2006 9:17 Předmět: Muchomurka citronova a ryhovany prsten?
ahoj, o vikendu jsem v boubine nasel spoustu zlutych/zlutozelenych muchomurek, tipnul bych to na citronovou, ale melo to ryhovany prsten, ne jedna houba, ale vsechny (20+) co jsem tam videl... zelena to nebyla, neb to melo vlocky na klobouku... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog
to jo tak nak smrdela, rikal jsem si, ze zelena by vonela sladce, zena mi zakazala tu houbu ochutnavat _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog
co ten prsten, nedavno jsem sbiral ruzovky a v knizce jsem si precetl, ze rozpoznavaci znak je ruzove tony a ryhovany prsten s tim, ze vsechny muchomurky s ryhovanym prstenem jsou maximalne nejedle, ne jedovate...
co ty masaci co meli na klobouky sem tam zelenou barvu, jsou to sakra masaci? roste zelena v smrcine cca 800m.n.m? _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory