Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 108 Bydliště: Děčín, Malá Veleň, Ostrov nad Ohří
Zaslal: po 28. srpen 2006 11:25 Předmět: Střípek z Malé Veleně
V sobotu jsem šel na čumendu do kaňonu potoka v Malé Veleni. Bylo zde na tlejícím dřevě velké množství štítovek, helmovek a hlenek. Zvláště jedna, snad také hlenka, by mě zajímala k určení. Nemám techniku jako Mat, ale snad to postačí, velikost je cca 2 mm
Hlenka to je každopádně, ale s určením to bude složité . Napřed - jakou měly plodničky a stopky ve skutečnosti barvu a jak to bylo vysoké? Já to totiž vidím dost do modra. Nebyl na povrchu plodniček vidět nějaký vzorek, síťka nebo tak něco.
Momentálně mě napadají dvě mořnosti (rody) a to Cribraria nebo Physarum. Bojím se, že to bez mikroskopování nepůjde určit. Každopádně ale takové bohaté povlaky sporangií jsou parádní. Kdyby to nebyla taková strašná dálka , tak tam běžím .
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory