Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Spajk Anonymní
|
Zaslal: st 23. srpen 2006 19:04 Předmět: Atlas hub |
 |
|
Nazdar lidi,
jaký byste doporučili koupit atlas hub ? Aby tam byly kvalitní fotky, rozlišovací znaky houby, jak se houba nejčastěji upravuje, atd. ? Nemusí to být žádná tlustá bichla, prostě jen pro houbaře amatéra.
díky
Spajk |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 28. srpen 2006 15:26 |
 |
|
Asi stejný problém jako který auto či jaký digifoťák ... )) Kup si tedy ten co se ti bude líbit Rozhodně nejúplnější by měl být Velký atlas hub od Hagary Antonína a Baira ... možná jsem to trochu popletl, tak mne někdo opravte. Tam je hub fakt hodně. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: po 28. srpen 2006 15:39 |
 |
|
zadnej supr atlas jsem nevidel, ale napadla me jedna vec... krom jinych zajmu i kaktusarim a kaktusari si zalozili takovy velky projekt jednodusse pojmenovany "atlas kaktusu"
vychazi uz od 1990, je to system karet, davaji se do krouzkove vazby, obsahuje to popis, vyskyt, variety, formy, pestovani, samozrejme foto, moznosti zameny, typicke znaky apod.
pridavat muze kazdy, klub informace cenzuruje/opravuje/rozsiruje aby tam nebyla blbost
peknej projekt, kaktusari maj jasno, maj svuj atlas, napr http://www.cact.cz/galerie/species.asp?ID=97 _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: po 28. srpen 2006 16:41 |
 |
|
přesně o něčem takovém spekuluji již značně dlouhou dobu ... hledal jsem nějakého vydavatele, abych se nejprve zorientoval v tom, za kolik se takový list dá vytisknout ... zatím žádná odezva ... kdyby někoho věděl o nějakém vydavatelství, které by do toho chtělo jít ... je to princip panenky Barbie a papírově ho dělá třeba Svět poznání ... houby zatím nedělají ... myslím však, že spolupráce s nimi bude pro autory dost smutná a pro kupující taky ... nejlepší by bylo rozjet to tak nějak sami ... onehdá už i Luboš koketoval s vydáváním časopisu DAMYKO ... tohle by myslím byla zajímavá forma  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: út 29. srpen 2006 8:31 |
 |
|
no kolik lidi by si to koupilo, zeptat se treba kolik lidi ma papouskovo atlas? chce to oslovit komunitu nejlepsich mykologu, dyt je nakej ceskej svaz ci co, staci najit prispevovatele...
1. krok je udelat cca 300 listu jedne skupiny hub, ja nevim, treba hribovite (kolik jich je?) nebo holubinky, tech je dost, ne? proste udelat tech 300 listu v PDF, a vydat prvni vytisk, pak uz to pujde samo... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 29. srpen 2006 8:35 |
 |
|
Jo, vydat nějakej "Atlas DAMyka", to by bylo fakt super. Už jen proto, že tady vidím plno fotek hub, které nenajdu ani v jednom ze svých atlasů, co mám doma - mám jich 11.
Jinak ale taky doporučuju atlas od trojice Hagara - Antonín - Baier, ten je fakt dobrej a mně osobně se mi zamlouvá víc než ten Papouch. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
xmsi
|
Zaslal: út 29. srpen 2006 8:37 |
 |
|
papousek neni spatnej, ale neni to atlas v pravem slova smyslu, je tam malo textu, chybi perovky detailu, ale fotky jsou to uzasny a protoze jizni a zapadni cechy jsou nedaleko, fotky daleko vice odpovidaji, nez ruzne prelozene cizi atlasy, proste kdybych mel hledat jen podle fotek, papousek to jisti... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 29. srpen 2006 8:48 |
 |
|
út 29. srpen 2006 8:37 xmsi napsal: |
...neni to atlas v pravem slova smyslu, je tam malo textu... |
Právě proto mám radši ten H-A-B
Ale ty fotky jsou nádherný, to máš pravdu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

|
Zaslal: út 29. srpen 2006 9:09 |
 |
|
Papušek vskutku není Atlas v pravém slova smyslu - spoustu běžných hub tam není ... ale je třeba mít na paměti, že se jedná o atlas hub JIŽNÍCH ČECH ... ovšem je to pro fajnšmekry, je to prostě nádherně udělaný, velmi velmi poctivě, takto krásnou reprodukci fotek nemá žádný atlas co znám, je prostě vidět že je to autorovo dítě, které dokonce vydal vlastním nákladem, láska s kterou to dělal z toho přímo čiší ... vždy v něm rád zalistuji. Ostatní atlasy jsou takové nějaké rychlokvašky, s fotkami, které nejsou příliš dobře přetisknuty ... čiší z nich taková lacinost ... je to takové bez duše ... neosobní ... nic méně ten Velký atlas hub od H-A-B je druhově nejobsáhlejší jednodílný atlas, který se dá v češtině sehnat ... jestli se nepletu Je prostě taky skvělý. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|