Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Lepiota cristata - Bedla hřebenitá
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: st 27. května 2009 22:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takže by to sedělo na tu hřebenitou?Znovu jsem se koukl na ten odkaz a přesně jak píšeš Smile Na tý spodní fotce výtrusy vypadají jak náboje, jedna strana je opravdu useklá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 28. května 2009 23:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A sedí ten tvar výtrusů?

69.28 kB    
Výtrusný prach. (c) Bob
100xCR-Amo-VytrusnyPrach.jpg
   100xCR-Amo-VytrusnyPrach.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: čt 28. května 2009 23:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já bych řekl že jo, se na to koukni. Nevím jak dát odkaz aby byl aktivní při kliknutí na něj
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2009 7:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

normálně ho napiš/nakopíruj ... označ ho a stiskni tlačítko URL Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2009 7:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak to zkouším http://www.mushroomexpert.com/lepiota_cristata.html
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2009 12:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A je to Wink Přesunuji ...
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2009 13:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jen bych k Bedle hřebenité chtěl nadhodit malou diskusi k jejím rozměrům. Pepa v atlase uvádí tloušťku třeně 0,5 - 1,5 cm, výšku 5-12 cm. To už je velmi podstatný rozdíl ve velikosti oproti údajům na mushroomexpert.com, kde uvádějí tloušťku třeně 2-5 mm a výšku 2- 8 cm. Ta moje ,co ji mikroskopoval Bob měla tloušťku třeně 5mm a výška plodnice byla 4 cm,což by odpovídalo těm údajům na MExpert.A to si myslím, že už byla dospělá plodnice.Co si o tom tedy myslet?Ta Pepovo je taková typicky bedlovitá,řekl bych i vzrůstem, moje spíš jak dospělá Špička obecná/jen pro představu/, však jsi ji Bobe viděl.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 29. května 2009 20:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlas! Když jsem to téma procházel, tak jsem se na těmi Pepovými mega plodnicemi také pozastavil...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru