Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
tomomima

Založen: 23. 01. 2006 Příspěvky: 173 Bydliště: PRAHA 12 Modřany
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Joeking

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Teri

Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 11. srpen 2009 7:07 |
 |
|
po 10. srpen 2009 21:30 Teri napsal: |
Taky jsem ji ve středu potkala kousek od holubinky nazelenalé - mršku  |
Mám z neděle naprosto stejný zážitek... barevně skoro nerozeznatelné... tady je vidět, jakýho si člověk musí dávat bacha...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Oťas
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Míra
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Doležal Čestný člen
Založen: 16. 07. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Smrkový Týnec (okr. Chrudim)
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Miroslav Comorous
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: po 30. srpen 2010 21:23 |
 |
|
jasně,,,
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: út 31. srpen 2010 2:46 |
 |
|
Jak vyšitá!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 31. srpen 2010 6:24 |
 |
|
Minulý týden jsem potkal nádherné plodnice ve staré lipové áleji z Mimoně na Vranov. Mezi spoustou holubinek! Jen sáhnout vedle a poslední smaženice je na stole. Krom téhle jedůvky tam také rostla panterová. Barevné hřiby žádné
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út 31. srpen 2010 16:05 |
 |
|
Ahoj znalci. Já jsem opravdový laik ohledně hub a manžel je ze mě nešťastný, protože odmítám pozřít cokoliv, co sama neutrhnu a co není čistokrevný hřib.
Nepochodil s růžovkami (podle něj údajně nejchutnější houbou) a holubinkami, které jsou prý výborné smažené na másle.
Když se dívám na tyhle fotky muchomůrky zelené, říkám si, jak málo stačí, aby se člověk spletl a přesně jak to tady zaznělo - poslední smaženice.
Chtěla bych někdy vidět vedle sebe naživo muchomůrku zelenou a holubinku zelenou. Tu druhou vídám často v lesích, tu první jsem zatím ještě nezahlédla - buďto se mi vyhybaly nebo si je úspěšně pletu s holubinkou.
Prosím proto vás znalce, nejlépe z okolí Tábora, jestli tuhle mrchu zelenou jedovou najdete, písněte mi na email kaonkl@seznam.cz, ráda se přijedu podívat, očuchám, osahám, neochutnám - to se opravdu bát nemusíte, na to se mám příliš ráda Ale potřebuju vidět ten rozdíl, jinak se svého panického strachu z hub snad nikdy nezbavím !
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: út 31. srpen 2010 16:17 |
 |
|
út 31. srpen 2010 16:05 Anonymous napsal: |
Ahoj znalci. Já jsem opravdový laik ohledně hub a manžel je ze mě nešťastný, protože odmítám pozřít cokoliv, co sama neutrhnu a co není čistokrevný hřib.
Nepochodil s růžovkami (podle něj údajně nejchutnější houbou) a holubinkami, které jsou prý výborné smažené na másle.
Když se dívám na tyhle fotky muchomůrky zelené, říkám si, jak málo stačí, aby se člověk spletl a přesně jak to tady zaznělo - poslední smaženice.
Chtěla bych někdy vidět vedle sebe naživo muchomůrku zelenou a holubinku zelenou. Tu druhou vídám často v lesích, tu první jsem zatím ještě nezahlédla - buďto se mi vyhybaly nebo si je úspěšně pletu s holubinkou.
Prosím proto vás znalce, nejlépe z okolí Tábora, jestli tuhle mrchu zelenou jedovou najdete, písněte mi na email kaonkl@seznam.cz, ráda se přijedu podívat, očuchám, osahám, neochutnám - to se opravdu bát nemusíte, na to se mám příliš ráda Ale potřebuju vidět ten rozdíl, jinak se svého panického strachu z hub snad nikdy nezbavím !  |
Doporučuji zajít na nějakou výstavu hub nebo přednášku s demonstrací donesených druhů a nechat si rozdíly vysvětlit. Jako u každých přírodnin, i u hub je potřeba se naučit rozeznávat důležité znaky, podle kterých pak houbu určím.
Na druhou stranu, víc takových houbařů panikářů, aspoň na nás ostatní zůstane v lese víc masáků, holubinek a podobných dobrot!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Laik
|
Zaslal: út 31. srpen 2010 16:20 |
 |
|
po 04. září 2006 0:36 Šťavnatka napsal: |
Viď? Právě proto jsem se o ně začla zajímat. "poznej svého nepřítele". Teď už vim, na kterou houbu můžu šáhnout a na kterou ne. Nejvíc mě děsí lupeny, z těch mám fakt hrůzu. Když jsem byla malá, pořád se mi zdálo, že ležim na houbách a ječela jsem ze spaní. A tím, jak jsem se o to začla zajímat, moje "mykofóbie" ustupuje. Ale třeba fakt panickou hrůzu mám z jedovatejch muchomůrek a vláknic. Brrr! Bojim bojim.  |
Jéé, šťavnatko, ty jsi jak já Konečně někdo se stejnou krevní skupinou Já se sice na houby sahat nebojím, ale bojím se je jíst, ikdyž do lesa chodím hrozně ráda.
Předchozí příspěvek byl můj, jen jsem se zapomněla přihlásit .
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|