Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
šklíba_ Anonymní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Forrest Run
Založen: 25. 01. 2011 Příspěvky: 409 Bydliště: Praha 10-Zahradní Město
|
Zaslal: čt 22. září 2011 19:15 |
 |
|
Pstřeně jsou letos v kurzu, je jich tak 4-5x víc jak loni, jak v okr, MB. tak na nymbursku...foceno minulej a předminulej tejden, v jednom případě roste z boku značně zetlelýho pařezu, ve druhým zdánlivě ze země....z kořene živýho a napohled i zdravýho Dubu letního.
_________________ "Náhoda přeje připraveným! " |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Chalupský II

Založen: 08. 09. 2011 Příspěvky: 553 Bydliště: Budvicius
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Josef Chalupský II

Založen: 08. 09. 2011 Příspěvky: 553 Bydliště: Budvicius
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kraken Čestný člen

Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: ne 05. srpen 2012 9:59 |
 |
|
Letos tu ještě žádný není, tak to napravím!
Všechny jsou z okolí MB.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JARIN

Založen: 01. 05. 2008 Příspěvky: 578 Bydliště: Hroznětín okr. Karlovy vary
|
Zaslal: po 06. srpen 2012 19:29 |
 |
|
Ty poslední jsou parádní
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
Založen: 31. 07. 2012 Příspěvky: 1388 Bydliště: jižní Čechy
|
Zaslal: so 11. srpen 2012 21:47 |
 |
|
Z Vrbenských rybníků (duby asi není třeba zdůrazňovat)... Zajímaly by mě zkušenosti s gulášem. Různě čtu, že je dobrý, že není dobrý, nacházím různé recepty - byl by nějaký ověřený tip?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavka
Založen: 04. 07. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Hořice
|
Zaslal: ne 02. září 2012 14:07 |
 |
|
so 11. srpen 2012 21:47 no-X napsal: |
Z Vrbenských rybníků (duby asi není třeba zdůrazňovat)... Zajímaly by mě zkušenosti s gulášem. Různě čtu, že je dobrý, že není dobrý, nacházím různé recepty - byl by nějaký ověřený tip?
|
Bohužel, je dost kyselý, takže jsem ho zkoušel na několik způsobů, ale použitelný mi přišel jen naložený v octě (ve směsi s jinými druhy) a v segedínském guláši. V obou případech pak jeho kyselost nevadí, ale segedín je přece jen chutnější z masa. Takže teď, když ho najdu, pokoukám, vyfotím a jdu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
pavka
Založen: 04. 07. 2010 Příspěvky: 98 Bydliště: Hořice
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Hercuus

Založen: 13. 03. 2010 Příspěvky: 378 Bydliště: Týnec nad Sázavou
|
Zaslal: st 12. září 2012 21:21 |
 |
|
Jednou jsme doma pstřeň nechali vycachtat ve sklenici s vodou asi na 2 hodiny. Ta čirá voda se změní v celkem lákavou malinovku . Tím se prý sníží jeho kyselost a pak jsme ho šoupli na pekáč společně s bůčkem a kolenem a nebylo to špatný
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
Založen: 31. 07. 2012 Příspěvky: 1388 Bydliště: jižní Čechy
|
Zaslal: st 12. září 2012 21:48 |
 |
|
Já jsem ho (nakrájený na plátky) nechal 2× na 3/4 hodiny v troše mléka a kyselost zmizela úplně do posledního náznaku. Mlíko dostalo barvu skoro jako borůvkový koktejl. Houbu jsem pak přidal k masu na pečený segedínský guláš, jak radil pavka. Konzistencí mi docela vyhovuje - vůbec se tepelným zpracováním nerozplyzne, zůstává křupavý, ale ani v náznaku není dřevnatý nebo polystyrenovitý.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
no-X Čestný člen
Založen: 31. 07. 2012 Příspěvky: 1388 Bydliště: jižní Čechy
|
Zaslal: st 26. září 2012 21:54 |
 |
|
Bylo to dost ve stínu, takže jsou barvy všelijaké... Je to fotka shora z hráze několik metrů kolmo dolů - rostl jen asi 5 centimetrů nad hladinou a zřejmě díky vysoké vlhkosti byl nezvykle velký - odhadoval bych minimálně půl metru na šířku. Rybník Čejkovický, jihovýchodní část hráze.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yohaness

Založen: 05. 06. 2008 Příspěvky: 677 Bydliště: Praha
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
Powered by
phpBB © phpBB Group
Copyright © DAMyko 2005-2021, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2021, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.
Správce stránek - Site Admin:
BoLuBol