Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Knihy a jiné příručky o fotografování hub
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 30. května 2006 16:20
  Předmět: Knihy a jiné příručky o fotografování hub
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Narazil jsem na zajímavou knihu, která je právě v prodeji. Jmenuje se
Naucte se fotografovat dobre makro a detail a obsahuje kapitoly o technice i o houbách. Již jsem si ji objednal, takže až dorazí poreferuji vám více.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
InKaso

PříspěvekZaslal: út 30. května 2006 16:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle ukázkových stránek to vypadá perfektně.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 02. června 2006 8:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Neuvěřitelně rychle mi přišla ... včera na mne už čekala na poště ... nepřečetl jsem ji sice za večer celou, ale nutno říci, že bych to asi klidně zvládl, kdybych neměl jiné povinnosti. Kniha je psaná (přeložena) velmi přívětivě. Je sice pravda, že fotoaparáty tam zmiňované jsou asi pro většinu z nás nedostupné ... avšak principy zůstávají shodné. Kniha je prošpikována super fotografiemi a super povídáním. Autor, který se makrofotografií živí se vskutku dělí s čtenářem o své know-how. Takže pokud si chcete přečíst odpočinkovou knihu s krásnými obrázky a poučným textem psaným velmi lidsky, dozvědět se jak to asi dělají profíci, co si myslí nezamrzlý profíci o digitálu versus film a jestli fotí do JPG či RAW, jaký používají objektivy, stativy ... kupte si - rozhodně to stojí za to. Koupil bych si jí znovu!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
xmsi

PříspěvekZaslal: pá 02. června 2006 11:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pred chvili jsem ji listovat v knihkupectvi, opravdu pekna knizka, urcite poridim, pouzivane pristroje jsou mimo moznosti i potreby bezneho houbare, inspirativni

ke knizce -- pokud to tam neni zminene -- bych je doplnil, ze ohnisko 50mm na stredoformatu je opravdu sirokouhly, neb odpovida 35mm kinofilmoveho objektivu a 24mm na DSLR s crop faktorem... to jen aby se tim nekdo neridil a nekupoval 50mm, na DSLR by mel z toho 80mm portretak nikoliv chteny sirokac Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru