Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houby v okolí Nechranické přehrady
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Tonda z Kralup

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 20:52
  Předmět: Houby v okolí Nechranické přehrady
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj nadšenci.Chtěl bych se touto cestou zeptat,jestli někdo z Vás nehoubaří přímo v okolí campu Vikletice.Snažím se fotit hlavně vzácnější hřiby,ale není to tak jednoduché.Byl jsem tam letos na dovolené a seznámil jsem se tam s jedním houbařem,který mi ukázal lokality,kde údajně roste H.vlčí,dále H.plavý,možná že i Fechtnerův.Byl jsem tam bohužel v době největších veder tak že po houbách ani památky.Studovali jsme atlas on mi tvrdil alespoˇn podle fotografie,že tam tyto hřiby rostou.Tak nevím jestli mne nelakoval,proto se ptám jestli to tam někdo z Vás nezná a neví něco o těchto hřibech.Vím ,že několik zde registrovaných členů má bydliště poblíž/Klášterec,Chomutov/.Tak díky za případné informace.
Horst

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 21:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

O hřibech okolo Vikletic nevím nic, ale spíš to bude tím, že tam každoročně jezdíme pít na týden, no a to mám problém najít bidlo, takže na houby ani nevidim. Ale třeba majitel Rybářský bašty(kámoš ale nic neřekne) na podzim někam okolo chodí na Čirůvky fialové. V kempu u Anglána se ptát nemá cenu(ten houby nechápe), no a místní houbaře neznám. ˝Já mám prolezlý spíš začátek Nechranek na obou březích, už jsem tu někde psal o B. impolitus u Běšickýho chocholu, jinak maximálně suchohřiby, babky a dutonožky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 22:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak třeba ten hřib vlčí patrně neroste nikde v ČR. Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 22:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj Tondo
Z důvěryhodnýho zdroje mam v těch místech potvrzený "jen" Hřiby plavý , ale na určitým místě tam byl nalezen i Hřib královský - ale prý to místo letos vyřezali...

Tonda z Kralup

PříspěvekZaslal: út 08. srpen 2006 22:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No právě mi byl divný ten Hřib vlčí,rovněž jsem se asi domníval správně že se jednalo o Hřib plavý,v každém případě tam jedu za 14 dní rybařit a samo že to tam prozkoumám co se týče hub.Mohla by to být i příhodná doba růstu po těch deštích tak uvidíme,pokud bych měl štěstí tak něco nafotím.Určitě dám vědět jak jsem dopadl.
Horst

PříspěvekZaslal: po 17. září 2007 13:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hynaski byl rybařit na Nechrankách kousek od těch bejvalejch pstruhovejch sádek a v sobotu mi volá jsou tu pod borovicema nějaký oranžový ryzce, no tak to se musí vidět, škoda jen, že byly dost suchý a bylo na nich dost nalepený všelijaký smetí, ale po vyčištění jsou v láku Laughing

V neděli pod Vískou jsem našel i v místním lesíku, už jsem se radoval že to jsou taky smrkový (páč tam borovice nejsou) ale ouha tyhle maj bílý mlíko a nevim asi mám hubu propálenou pálilo jen trochu, asi to bude nějakej inej obyčejnější druh co neznám

123.27 kB    
Borový či pravý hlavně že sú
16-09-07_1040.jpg
   16-09-07_1040.jpg

177.24 kB    
Fotka hrozná ale podmínky byly taky
16-09-07_1426.jpg
   16-09-07_1426.jpg

161.49 kB    
16-09-07_1425.jpg
   16-09-07_1425.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 17. září 2007 13:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jak vypadaly ty s tím bílým mlékem? Nerostou tam i modříny?
Horst

PříspěvekZaslal: po 17. září 2007 16:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo i modříny tam jsou, jde o svah otočený na sever k řece, docela je tam dost mechu a trávy a na poměry v celém lese i víc vlhko. Máš tip?

69.13 kB    
Z tohohle moc nevykoukáš co?
16-09-07_1427.jpg
   16-09-07_1427.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 18. září 2007 14:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

mám Smile Ryzec modřínový Wink Často se uvádí, že chtějí vyšší polohy, ale v celém okolí Libušína u Kladna ho již třetím rokem potkávám pod každým druhým modřínem.
Horst

PříspěvekZaslal: ne 11. května 2008 20:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dneska sem se kouk i k přehradě. Májovek bylo mraky, jak celkem bílých tak hodně hříbkově tmavých, něco červavých a dost zdravých i když mírně sušených. K tomu tři nové sírovce - zatím v počátečním stádiu a jeden na loňském místě, takže v součtu s ucháči ze soboty a smrži z rána celkem spokojenost.

47.66 kB    
Tenhle je tak na ráně, že tam na 100% nevydrží
P5111105D.jpg
   P5111105D.jpg

53.99 kB    
Zato tenhle nenajde asi nikdo jiný
P5111088D.jpg
   P5111088D.jpg

63.86 kB    
P5111086D.jpg
   P5111086D.jpg

63.88 kB    
Loňská hrušeň jen jiné místo
P5111069D.jpg
   P5111069D.jpg
Jambig

PříspěvekZaslal: ne 11. května 2008 23:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 11. května 2008 20:35 Horst napsal:
Dneska sem se kouk i k přehradě. Májovek bylo mraky, jak celkem bílých tak hodně hříbkově tmavých, něco červavých a dost zdravých i když mírně sušených. K tomu tři nové sírovce - zatím v počátečním stádiu a jeden na loňském místě, takže v součtu s ucháči ze soboty a smrži z rána celkem spokojenost.

Pěkný úlovek Smile a Rybářské baště pozdravuj Rosťu Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru