Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kterak dostřit a nepřeostřit
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 19. března. 2007 9:51
  Předmět: Kterak dostřit a nepřeostřit
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mat60 v jiném příspěvku napsal: "Doostřovat je dobré jenom to, co má být ostřé. Takže doporučuji doostřovat ve výběru s rozmazaním kontur tak 50bodů." Oddělil jsem to tímto způsobem, protože je to jistě téma na samostatné téma Smile

Jak to Mate myslíš s těmi konturami 50 bodů ... to číslo bude přeci hodně záviset na tom jaký rozměr ten obrázek má ... nebo se pletu?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 19. března. 2007 9:59
  Předmět: Re: Kterak dostřit a nepřeostřit
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

19. března. 07, 9:51 Bob napsal:
Mat60 v jiném příspěvku napsal: "Doostřovat je dobré jenom to, co má být ostřé. Takže doporučuji doostřovat ve výběru s rozmazaním kontur tak 50bodů." Oddělil jsem to tímto způsobem, protože je to jistě téma na samostatné téma Smile

Jak to Mate myslíš s těmi konturami 50 bodů ... to číslo bude přeci hodně záviset na tom jaký rozměr ten obrázek má ... nebo se pletu?

Jak jsem psal již předtím, obrázek doostřuji zásadně jenom po provedení resamplingu nikdy ne před ním. Takže obr. je stále stejně velký - 800 x 600b. A to rozmazání kontur výběru, tím myslím tu hodnotu, které se v Photoshopu říká prolnutí a v Zoneru rozmazání. Výběr pro zaostření nemusí být nijak moc detailní a může být o trošku větší než je zaostřovaný objekt. Stačí plynulým pohybem obtáhnout jedním nebo dvěma taky objekty, které chceme zaostřit. Je třeba pamatovat na to, že u malých objektů ve výběru je hodnota rozmazání 50b. příliš moc.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. srpen 2007 8:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Lepší mi v posledních mých pokusech vyplývá použití ve Photoshop CS2 Chytré doostření (jak jinak) ... a vzít to přes to Rozšířené ... tam doostřovat zvléšť světla a zvlášť stíny ... Ostření stínu nepotlačovat a ponechat velký rozsah, Opačné nastavení u světel ... výsledky se mi obvykle velmi líbí.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru