Založen: 29. 08. 2006 Příspěvky: 735 Bydliště: Rychnov u Jablonce
Zaslal: čt 06. prosince 2007 12:10 Předmět: Kyjanka nějaká.
Tyto zajímavé houbičky jsem našel poprvé v životě, rostly na louce u Baby u Kosmonos. Možná by to mohla být k. zakouřená, ale s těmito houbami je docela problém, možná něco napoví mikro od Boba.
Když výtrusy tak výtrusy Houbička dorazila trochu nezcela čerstvá ... omlátil jsem jí podložní sklíčko, zakápl laktofenolovou bavlníkovou modří, přiklopil krycí, kápl imerzní, a šup ... fotky mám, ale nejsou zatím zpracované ... v pondělí ju?
Plodnice byly barvy světle béžové, pleťové - jejich fotka na mém monitoru je trochu do růžova, což mi v reálu nepřišlo. Výtrusy jsou ca. 8,7 x 6,1 (Q = 1,42) mikronů, nebarví se bavlníkovou a jsou světle hnědé. Tvar je takový jakoby čočka, ale jedno zakulacení je větší než to druhé. U mnohých jsem viděl jednu tukovou kapku. Jsou hladké bez ornamentiky. Prošel jsem http://www.mycokey.com/MycokeyDK/DKkeysPDFs/ClavarioidGenusKey.pdf a žádný zobrazený výtrus na to moc nepasuje ... přinesu fotky a zkouknem to ještě jednou, třeba jsem měl vlčí mlhu.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory