Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houby z pravěku
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jana Karelová
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2008 13:47
  Předmět: Houby z pravěku
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj, o houby se zajímám jenom chvilku, ale tuhle mě napadlo, jestli existuje něco jako paleomykologie a jestli existují fosílie pravěkých hub. Neví někdo něco o tom blíž? Chtěla bych totiž vědět, jestli třeba v době, kdy tu žili obrovští sauropodi, čili hlavně v juře, rostly taky obrovské plodnice.
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2008 14:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkamenělé houby samozřejmě existují jsou to ovšem houby mořské o zachovalých suchozemských houbách nevím .
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2008 15:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fosilní houby (ty naše a ne mořské Very Happy) samozřejmě existují. Nejedná se ale o hřiby, ale o některé dřevokazné houby, u kterých je daleko větší šance zachování. Vzpomínám si, že jsem někde našel zmínky o fosilních Hypoxylonech, Daldiniích, choroších atd. Pohledám to. Kromě toho se dokonce našly i eocenní slizovky, zalité v jantaru.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2008 15:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na www.osel.cz psali o obřích houbách z devonu. Myslím, že sem witch dávala odkaz na článek.
http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&clanek=2614
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jana Karelová
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 12. března. 2008 14:25
  Předmět: zkamenělé houby
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tý jo, díky za odkaz na super článek na Oslovi. Celou dobu, co jsem ho četla, jsem jenom nevěřícně kroutila hlavou. Neuvěřitelný. Kde jsou ty časy Zemanovy Cesty do pravěku Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru