Zaslal: so 28. března. 2009 18:11 Předmět: Houba rostoucí na bříze
Ahoj všem, nevím, kam tento dotaz zařadit, tak jsem zvolil zde. Zajímalo by mně, které houby můžou v této roční době (březen/duben) růst na břízách. Našel jsem obsypanou břízu něčím, co vypadá jako "choroš" (snad choroš). Fotku nemám, ale možná, bych mohl nějakou vyfotit. Google mi moc nepomohl a ani tady ve vyhledání jsem nic nenašel. Můžete mi sem přidat nějaký ten seznam, co může růst na bříze a jestli to může být jedlé? Díky
Zaslal: ne 29. března. 2009 11:07 Předmět: Re: Houba rostoucí na bříze
so 28. března. 2009 18:11 Zavazadlo napsal:
Ahoj všem, nevím, kam tento dotaz zařadit, tak jsem zvolil zde. Zajímalo by mně, které houby můžou v této roční době (březen/duben) růst na břízách. Našel jsem obsypanou břízu něčím, co vypadá jako "choroš" (snad choroš). Fotku nemám, ale možná, bych mohl nějakou vyfotit. Google mi moc nepomohl a ani tady ve vyhledání jsem nic nenašel. Můžete mi sem přidat nějaký ten seznam, co může růst na bříze a jestli to může být jedlé? Díky
Pokud to vypadalo takto(foto 1.),tak je to Březovník obecný(Piptoporus betulinus),roste paraziticky na živých i odumřelých kmenech a větvích bříz.Hojný,nejedlý.Na břízách často nacházím i Troudnatec kopytovitý(Fomes fomentarius)foto 2.Nejedlý.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory