Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
frol
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 2 Bydliště: kadan
|
Zaslal: út 23. června 2009 20:26 Předmět: růžovky do mrazáku? |
|
|
zdravím,chci se zeptat,zamrazujete masáky?
Naposledy upravil frol dne út 23. června 2009 20:40, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Pantáta Čestný člen
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: út 23. června 2009 20:30 |
|
|
Ne - i když jich najdu mraky, tak je vždycky sežru za čerstva. Tahle houba se dá jíst tejden v kuse |
|
Návrat nahoru |
|
|
Míra
Založen: 20. 04. 2009 Příspěvky: 389 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út 23. června 2009 20:50 |
|
|
Jo, nakrájím je a pak z nich v zimě děláme držkovou polévku. |
|
Návrat nahoru |
|
|
frol
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 2 Bydliště: kadan
|
Zaslal: út 23. června 2009 20:54 |
|
|
já je taky stačim sníst,ale kámo v prácí jich prý našel spoustu tak je hodil do vařící vody a pak zamrazil,tak jestli se daj pak jíst |
|
Návrat nahoru |
|
|
Míra
Založen: 20. 04. 2009 Příspěvky: 389 Bydliště: Praha
|
Zaslal: út 23. června 2009 20:59 |
|
|
Já je dávám zmrazit syrové a jíst se potom taky dají. |
|
Návrat nahoru |
|
|
lesánek
Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
Zaslal: út 23. června 2009 22:28 |
|
|
To jsem zatím nezkoušel, ale myslím, že mladý kousky by se zamrazit daly. Starší bych asi neriskoval aby z nich po rozmrazení nebyla kaše. Já mrazím jen hřibovité houby, hlívu, lišky a ucho. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 24. června 2009 6:37 |
|
|
Já mrazím různé druhy hub, ale růžovky jsem ještě nezkoušel, protože jsou fakt asi nejlepší čerstvé.
Jinak obecně - povařené a zmrazené houby se jíst určitě dají, akorát - podle mých zkušeností - se při povaření, byť krátkém, většina té houbové chuti a vůně vyvaří do vody a houby tím dost ztratí... proto jsem se naučil zmrazovat houby nikoli povařené, ale krátce podušené na másle. V zimě je z nich smaženice jako bych je právě přinesl z lesa |
|
Návrat nahoru |
|
|
JETHRO Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: st 24. června 2009 7:18 |
|
|
jdou v pohodě,větší kusy nakrájím na čtvrtky,menší vcelku,obalím v trojobalu,a dám na tác do mrazáku zamrazit,zmražené sesypu do krabic z víky a dám do mrazáku,zmražené je potom smažím ve fritéze,rozhodně lepší než nějaké hamburgery,rybí prsty a podobné nesmysly,když tohle koupíš taky smažíš ve zmrzlém stavu a ještě je to upravený éčkama,v pohodě vydrží v mrazáku při -18C,3měsíce,podobně si dělám zásobu řízků ze hřibů,vatovce,sírovce.Vřele doporučuji vyzkoušeno přes 10let. Masáky,které jsou třeba okousané,poškozené převozem rozsekám na jemno a taky zamrazím,dělám z nich houbové knedlíčky do polévky,opět nerozmrazovat,mražené ihned na olej ,jako třeba špenát,,,výborné jsou i zavařené jako pečenáče do sladkokyselého nálevu a sterilované 2X při 90C po půl hodině,,,jinak při zamrazování,všechny houbykrájím na kostičky nebo plátky a zamrazuji v syrovém stavu,zabírají sice víc místa,ale jsou chutnější,povařením ztrácí aroma,v pohodě půl roku v mrazáku,opět zmražené hned na olej ,nebo dusit,v žádném případě nerozmrazovat.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Teri
Založen: 23. 06. 2009 Příspěvky: 800 Bydliště: Pardubice/Hradec Králové
|
Zaslal: st 24. června 2009 10:21 |
|
|
My je u nás mrazíme úplně běžně ve směsi. Houby nakrájím jako na smaženici a neomyté dám do igelitového sáčku do mrazáku. Velmi rychle se pak po vytažení dají použít, stačí je opláchnout teplou vodou a jsou jako čerstvé |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
Powered by
phpBB © phpBB Group
Copyright © DAMyko 2005-2021, pokud není jednoznačně uveden autor. Všechna práva vyhrazena autorům, pokud není uvedeno jinak.
Copyright © by the DAMyko 2005-2021, when no specific author is mentioned. All rights reserved by authors, except when otherwise stated.
Správce stránek - Site Admin:
BoLuBol