Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Monika

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Monika

|
Zaslal: ne 13. listopadu 2005 22:33 |
 |
|
Vyrostla v neudržované části zahrady v těsné blízkosti domu, kousek od lesa v Řevnicích u Prahy. Docela mě překvapila svojí mohutností, vůbec to nebyl žádný drobeček. A pach? No, smrdí taky , ale ne tak pronikavě jako h. smrdutá, spíš sladce. Ale že bych to zrovna musela čuchat každý den, to ne. Stačila ta doba, která byla potřeba na vyfocení a měla jsem jí dost
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: út 16. srpen 2011 22:05 |
 |
|
před několika dny se mi podařilo vyšmejdit na Roudnicku hadovku valčickou z Červeného seznamu,borová monokultura u obce Dobřín',nalezl jsem nejdříve fialová,,hadí vejce,,chtěl jsem nafotit celý vývoj bohužel plži byli rychlejší,příští rok budu chytřejší já ,,přikryju je krabicí.-) pár fotek
|
196.44 kB |
 |
okolí Dobřině,borová monokultura,písčitý podklad,7.8.2011 |
|
 |
|
hadovka valčická 1.jpg |
|
194.13 kB |
 |
|
 |
|
hadovka valčická 3.jpg |
|
195.92 kB |
 |
|
 |
|
hadovka valčická 5.jpg |
|
192.72 kB |
 |
|
 |
|
hadovka valčická 7.jpg |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Roman Manak

Založen: 08. 07. 2009 Příspěvky: 1379 Bydliště: Veselí nad Moravou
|
Zaslal: st 17. srpen 2011 20:33 |
 |
|
út 16. srpen 2011 22:05 JETHRO napsal: |
před několika dny se mi podařilo vyšmejdit na Roudnicku hadovku valčickou z Červeného seznamu,borová monokultura u obce Dobřín',nalezl jsem nejdříve fialová,,hadí vejce,,chtěl jsem nafotit celý vývoj bohužel plži byli rychlejší,příští rok budu chytřejší já ,,přikryju je krabicí.-) pár fotek |
Jen je zakryj, máš asi lepší lokalitu než já Já jsem je objevil loni přímo na sídlišti asi půl kilometru od mého bydliště. Bohužel asi dva metry od velmi frekventovaného chodníku. Chodil jsem je kontrolovat dvakrát denně - ráno před prací a večer po práci. A neviděl jsem dospělou stojící plodnici. Každá byla vždycky vyvrácená (myslím, že jsem tu o tom už někde psal). Letos se objevily znova - asi patnáct vajíček. Čas od času nějaké přibude, některé je pošlapáno. Ale zajímavé je, že tři vajíčka byla skoro tři týdny naprosto beze změny a to dvě z nich už byla puklá. Nikdo je nezašlápl ani nijak neponičil, ale opravdu se ani nehnuly. No, teď nemám takové možnosti, protože mám přechodné bydliště jinde, ale příští týden je budu moct kontrolovat každý den, tak jsem zvědavý. Ale myslím, že v tomto případě by ani přikrytí krabicí nepomohlo. Když těsně kolem projde denně tisíc lidí, tak se určitě najde zvědavec, který krabici odkryje a vajíčka zničí
_________________ ---
RAM
Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
|
Návrat nahoru |