Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Penízovka kuželovitá
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Róza

PříspěvekZaslal: st 18. listopadu 2009 8:44
  Předmět: Penízovka kuželovitá
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj všem. Jsem tu dnes nová Embarassed a taky hub málo znalá Sad . Včera jsem našla penízovky kuželovité a nevím co s nimi. Do octa? Nebo co jiného?
Děkuji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 18. listopadu 2009 9:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, nečekej od nich žádný kulinářský zázrak - chuťově jsou to houby spíše průměrné kvality. Já je dávám buď do směsí s kvalitnějšími druhy, nebo do pikantněji kořeněných pokrmů (ostrá gulášovka nebo guláš, čína...). Do naložených hub v octě se taky dá pár kousků přihodit. Samotné jsem je ale připravovat nezkoušel.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mikess

PříspěvekZaslal: st 18. listopadu 2009 20:00
  Předmět: Penízovka kuželovitá
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já ji naložil do octa,spolu se Strmělkou mlženkou,po týdnu to jde docela,ale samotnou netuším,učený z nebe nezpadl-tak to vyzkoušej Wink
Maka01

PříspěvekZaslal: čt 19. listopadu 2009 20:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem je začala také sbírat teprve před týdnem. Zkoušela jsem je dát do smaženice a pár kloboučků jsem obalila jako řízek. Ale žádná sláva to nebyla. Na pánvi prskaly, protože mají hodně vody a cítila jsem z nich takovou zemitou příchuť. Ale to je možná tím, že nosím houby z lesa obalené hlínou. Very Happy Laughing Very Happy
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 19. listopadu 2009 21:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 19. listopadu 2009 20:57 Maka01 napsal:
...a cítila jsem z nich takovou zemitou příchuť. Ale to je možná tím, že nosím houby z lesa obalené hlínou. Very Happy Laughing Very Happy

Není to tím Very Happy , já je nosím domů očištěné, ale tu zemitou příchuť mají taky Very Happy Very Happy Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Róza

PříspěvekZaslal: pá 20. listopadu 2009 9:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pro mě je to také nová houba, navíc jedna z prvních sbíraných v tuto dobu. Nakonec jsem je všechny vrhla spolu se strmělkami mlženkami do toho houbového guláše a dobrý Smile . Díky všem za rady.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru