Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Oblíbená hudba houbaře
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
frashmaker

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 10:24
  Předmět: Oblíbená hudba houbaře
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Docela by mě zajímalo, co takový houbař / mykolog rád poslouchá za hudbu. Oblíbené skupiny, zpěváci, hudební styly atd... Zjistil jsem třeba, že téměř všichni moji kamarádi/známí rybáři poslouchají rockovou muziku bez ohledu na jejich věk. (může to být náhoda)
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 14:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tipuji, že u mykologů to nebude tak uniformní.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
frashmaker

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 15:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já bych také řekl. Právě proto mě to zajímá Smile.
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 16:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož já se tedy odhalím - v lese poslouchám zásadně zvuky přírody.

Ale jinak jsem takovej extrémista Smile Na straně jedné klasická hudba z období renesance (i aktivně provozuji) přes spirituály a gospely až k bluegrassu nejvyšší kvality - nejlépe made in USA. Na toto jsem velkej fajnšmekr a nějaký hospodský drnkálisti mě opravdu nedojímají. Pokud už někdo slyšel jména kapel Alisson Krauss & Union station nebo z tuzemských např. Reliéf, tak to je asi tak měřítko kvality, kterou v tomto žánru vyžaduji.

Uff ...

Cool
frashmaker

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 16:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je velmi zajímavé Smile. Byl jsem na Harlem Gospel Singers jak tu byli teď v kongresovém centru a nebylo to vůbec špatné. Co se týče mého šálku čaje tak je to od klasické hudby, přes starý jazz/jazz rock, americké country a metal cestička vyšlapaná až k mému pomyslnému a však již dlouho neochvějnému vrcholu veškeré hudby, kterou jsem kdy slyšel, a to k Pink Floyd. Obecně tedy progresivní rock všeho druhu je v mých jednadvaceti letech zatím konečnou distancí co se týče mého hudebního rozvoje a vývoje.

Jinak hlasu přírody se nic nevyrovná o tom žádná Smile. Občas při dlouhých zimních večerech, kdy je mi smutno po kvetoucí, životem překypující přírodě, si pouštím album od Jean C. Roché - Hlasy ptáků. Nejsou to žádné pětivteřinové úryvky zpěvů, nýbrž každý ze zastoupených 112ti ptáků má téměř minutu pro svůj projev a tak to zní i doma se zavřenýma očima docela dost přírodně. Takže doporučuji Smile

JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 22:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

já se taky odhalím Jethro Tull,Tangerine Dream,Kraftwerk,Laibach,Rammstein,Tanzwut,In Extremo,Landser,Nightwish,Theatre of tragedy,Sepultura,Rush,Stahlhamer,Landa,XIII.století.Tři sestry...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 23:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jestli on nebude JETHRO rybář Very Happy
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 19. března. 2009 23:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

to jsem taky TomášiSmile
Cori

PříspěvekZaslal: pá 20. března. 2009 0:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

U mne je to všehochuť, ale nejvíce preferuji český folk a písničkáře včetně různých "odnoží" - Nerez + Zuzana Navarová, Bratři Ebenové, Karel Plíhal, Jarek Nohavica, Kapitán Kid alias Jaroslav Velinský, Žalman, Nezmaři, Spirituál Kvintet... Vidím, že jsem s folkem a písničkáři dramaticky osamocen Wink Přesně jak píše Pantáta, klasická hudba taky nesmí chybět (Bach...), jednodušší renesanční skladby si také rád zahraji, taktéž keltskou kytaru... A taky nesmím zapomenout na skupinu Metallica a jejich album Best Ballads.
frashmaker

PříspěvekZaslal: pá 20. března. 2009 1:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No vidíte jak mi to s těmi rybáři - rockery pěkně vychází Smile). Já si říkal, že ta přezdívka "JETHRO" nebude podle vynálezce secího stroje Smile).

Jinak co se týče té klasiky, tak Bach je sice bomba, ale taková Rhapsody in Blue od Gershwina či Fanfare for the Common Man od Aarona Coplanda, to jsou asi moje top klasiky i když pravda asi ne zas tolik klasické Smile.

Jinak díky všem kdo jste odpověděli a dovolili mi zde realizovat tento off topic:). Seženu si "mykomusic", kterou ještě neznám, abych okusil Smile.

Další tipy na poslech vítám Smile.

A příště snad již diskuze o našich myko/myxo-úlovcích Smile)

Cori

PříspěvekZaslal: pá 20. března. 2009 9:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hned po odeslání odpovědi jsem si vzpomněl, že jsem vůbec nezmínil jazzové standardy a Gershwinův Summertime. Takže s tím Gershwinem musím naprosto souhlasit Smile Hodně se mi líbí Plíhalova deska Nebe počká, na které hraje Kainarovy písně (buď jeho vlastní, nebo otextované jazzové standardy). A samozřejmě taky naprostá klasika - Louis Armstrong Wink
Mirka K.

PříspěvekZaslal: pá 20. března. 2009 15:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak já se taky přidám. Já nejraději Nohavicu a český folk. Ráda si také poslechnu gospely a keltskou hudbu a, to tady ještě nebylo, latinskoamerickou hudbu (samba, salsa) a indiánské melodie. Také můžu Janis Joplin, Rolling Stonens, Queeny a balady od Metalliky, ...
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 20. března. 2009 15:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To já mám rád zas ty nářezy od Metaliky.
Labuťák

PříspěvekZaslal: pá 20. března. 2009 18:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mě vyhovuje folk,country a z tvrdšího asi stará česká(československá) klasika Turbo,Tublatanka atd
Yohaness

PříspěvekZaslal: ne 22. března. 2009 9:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dost bych byl překvapen(příjemně), kdybyste kdokoli znali něco z muziky, kterou poslouchám, ale kdo ví...: Stalagh, Ex Order, Macronympha, Navicon Torture Technologies, Stratvm Terror, Genocide Organ, Drape Excrement, Brighter Death Now, Grunt, Bad Sector, Panzar, Propergol, Aube, Troum, Cloama, Melek-Tha, Merzbow, Lucisferrato, Schloss Tegal, Post Scriptvm, Inade, Lustmord, Necrophorus, Job Karma, Megaptera, Herbst 9, Raison d´Etre, Bocksholm, Curret 93.... a další. Z našich projektů např. Aghiatrias, Einleitungszeit, Project The Three apod. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru