Zaslal: st 25. srpen 2010 14:22 Předmět: Kde začít? Začal jsem se zajímat o houby.
Ahoj,
začal jsem se zajímat o houby, tedy se záměrem sbírat jedlé houby, ale uvědomuji si, že člověk potřebuje znát co je jedlé a co ne. Díval jsem se na nějaké stránky o houbách a nejvíce mě zaujala stránka
[url]atlashub.wz.cz[/url]
protože tam jsou dobré detailní popisy vlastností houby i její průřez. Ale bohužel tam nejsou všechny. Proto mám na vás dotaz, kam chodíte pokud se chcete dozvědět jak vypadá např. průřez houbou, a vlastnosti dužiny (tedy to co není na první pohled vidět)?
Dále bych si potřeboval nějak ujasnit základní dělení hub (ty houby, které nacházíme v našich lesích). Nejlépe kdyby na internetu byl nějaký zjednodušený obrázek s nějakou hierarchií jako například kam patří holubinky, kam hřiby, kam helmovky... a jaké časté houby pod ně spadají. Tak jestli o něčem víte a odkážete mě tak dík
Rozhodně zkus BioLib, DAMyko a nahuby.sk Na titulní straně máme vlevo několik doporučených odkazů, budujeme Klíč ... zkus nejprve prohledat všechny kouty výše uvedených webů Pokud je tvůj zájem vážný ... bude to trvat roky !!! = nemáš kam spěchat
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory