Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Hřib kříšť a satan versus "jedlý" hřib
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jana Čapková

PříspěvekZaslal: st 24. srpen 2011 20:01
  Předmět: Hřib kříšť a satan versus "jedlý" hřib
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A tak jsem jednou v lese našla kapitální kousek hřiba kříště a napadl mě takový vtípek - sebrala jsem ho, s tím, že ho ukážu svým známým......... a hle naprosto všichni se začali těšit na řízečky. Když jsem se ptala , jestli jim není něco divného na tom hříbečku- tak nic. TAkže by ho s klidem sebrali a snědli......... Jen tak ze sportu jsem si udělala fotečku hřiba satana...po ukázání a poptání se svých známých mi odvětili, že by ho normálně sebrali......
Takže mi vyvstala otázka..........znají či neznají občasní houbaři jedlé houbičky ????
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teri

PříspěvekZaslal: čt 25. srpen 2011 6:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No oni to spíš neřeší... seberou ho a někdy, když jim ten hříbek pak přijde divný, tak ho zase vyhodí... Ale protože je to hřib, tak ho prostě seberou Smile)
Několik mých známých mě dokonce odzbrojilo tvrzením, že všechny hřiby krom hořčáka jsou přece jedlý...
Roman Manak

PříspěvekZaslal: čt 25. srpen 2011 7:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 25. srpen 2011 7:35 Teri napsal:
No oni to spíš neřeší... seberou ho a někdy, když jim ten hříbek pak přijde divný, tak ho zase vyhodí... Ale protože je to hřib, tak ho prostě seberou Smile)
Několik mých známých mě dokonce odzbrojilo tvrzením, že všechny hřiby krom hořčáka jsou přece jedlý...

Víš jak se to říká - jedlá je každá houba. Jen některá jenom jednou Smile

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru