Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kompakty Canon a RAW
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pavka

PříspěvekZaslal: út 07. června 2011 17:18
  Předmět: Kompakty Canon a RAW
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud tu někdo tak jako já používáte kompakt Canon, může pro Vás být zajímavá informace, že většina těchto přístrojů umožňuje snímání do formátu RAW. Stačí k tomu drobná úprava firmwaru, která se dá stáhnout na http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK (Canon Hack Development Kit). Pro jednotlivé typy kompaktů jsou připraveny instalační balíčky, vždy podle verze firmware v daném přístroji. Nejde o flashování stávajícího firmware v přístroji, nýbrž o nabootování z paměťové karty, takže nehrozí poškození přístroje a následná ztráta záruky.
Kit umožňuje již zmíněné snímání do RAWu, dále např. prodloužení maximálního času závěrky, přemapování mrtvých pixelů, optický zoom při natáčení videa a spoustu dalších vychytávek.
A, prosím, nepište mi sem, že kompakt není foťák, já jsem zatím ve stadiu, že se mi nechce do lesa tahat krosnu plnou fotovýbavy Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Teri

PříspěvekZaslal: út 07. června 2011 17:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jen malé upozornění, pokud si přeinstalujete, nebo "doinstalujete" něco k původnímu firmwaru, může to při reklamaci být bráno jako zásah do přístroje a reklamace tak nemusí být uznána.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pavka

PříspěvekZaslal: út 07. června 2011 17:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jak píšu, kit se nahrává na paměťovou kartu a z ní také bootuje (jednorázově do dalšího vypnutí přístroje), tedy nejde o zásah do původního firmware. Přiznám se, že nevím zda a jak foťák ukládá logy jednotlivých spuštění, ale neumím si představit, že by toto někdo v servise poznal. Ale třeba se mýlím Wink
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 07. června 2011 19:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem to chtěl testnout a zrovna na můj kompakt tam nejsou instalačky Very Happy

Do lesa se dá jít vždy. Když tam člověk nenajde houby, tak tam najde houby
pavka

PříspěvekZaslal: út 07. června 2011 20:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A ktery typ to je? Ja mam SX120 a ac neni v zakladni nabidce, da se najit pres google
Roman Manak

PříspěvekZaslal: út 07. června 2011 20:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 07. června 2011 21:25 pavka napsal:
A ktery typ to je? Ja mam SX120 a ac neni v zakladni nabidce, da se najit pres google

Jak víš, že mám SX120? Wink

Zkusím to najít, RAWy by se mi líbily

pavka

PříspěvekZaslal: út 07. června 2011 21:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak to neni problem, instalacky Ti mohu poslat treba mailem, mam je stazene
Roman Manak

PříspěvekZaslal: st 08. června 2011 4:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 07. června 2011 22:33 pavka napsal:
Tak to neni problem, instalacky Ti mohu poslat treba mailem, mam je stazene

Díky za ochot, ale na tvoji radu jsem to zkusil s Googlem a našel jsem to během chviličky. Už jen abych byl doma z práce a mohl to odzkoušet Smile

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru