Docela dlouho jsem se díval na ten obrázek a přemýšlel proč se mi to na žaludici nezdá. Chybí zbytky vnější okrovky na spodní části plodnic a středový otvor nahoře. Nevím, jednou dávno jsem ji u nás našel a vypadala opravdu jako žalud i s kalíškem.
A ještě jedna věc. Ono to myslím není typická podzemka, ale je podzemní jako hvězdovky - vyvíjí se těsně pod povrchem a v dospělosti se dostává na povrch.
Zaslal: pá 01. září 2006 12:08
pá 01. září 2006 9:11 mat60 napsal:
Docela dlouho jsem se díval na ten obrázek a přemýšlel proč se mi to na žaludici nezdá. Chybí zbytky vnější okrovky na spodní části plodnic a středový otvor nahoře. Nevím, jednou dávno jsem ji u nás našel a vypadala opravdu jako žalud i s kalíškem.
Mate já si taky moc jistý nejsem, ele nevim co by to mohlo být jiného. Dmes se zde koukne snad Tuřín a uvidíme co na řekne. Zatím je v lednici ta houba.
No, po té co jsem si o nich přečetl ... řekl bych, že to asi není žaludice ... jestli jsem to správně pochopil, tak žaludice žije podzemí a pak se rozpukne a to co bylo vevnitř dole je pak holé a nahoře ... ty co našel Boletus jsou přeci jenom podobnější popisu.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory