Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Disciseda bovista - Žaludice tuhá
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 31. srpen 2006 16:37
  Předmět: Disciseda bovista - Žaludice tuhá
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Údajně celkem hojná. No jo, ale najděte ji když je pod zemí.

243.17 kB    
Plodnice 1-3 cm široké.
Žaludice tuhá - Disciseda bovista.jpg
   Žaludice tuhá - Disciseda bovista.jpg

Naposledy upravil Pepa dne út 05. září 2006 8:55, celkově upraveno 2 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 01. září 2006 8:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

no a jak jsi ji našel Smile Chodíš na kafe ke krtkovi?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 01. září 2006 9:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Docela dlouho jsem se díval na ten obrázek a přemýšlel proč se mi to na žaludici nezdá. Chybí zbytky vnější okrovky na spodní části plodnic a středový otvor nahoře. Nevím, jednou dávno jsem ji u nás našel a vypadala opravdu jako žalud i s kalíškem.
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 01. září 2006 9:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A ještě jedna věc. Ono to myslím není typická podzemka, ale je podzemní jako hvězdovky - vyvíjí se těsně pod povrchem a v dospělosti se dostává na povrch.
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 01. září 2006 12:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 01. září 2006 9:11 mat60 napsal:
Docela dlouho jsem se díval na ten obrázek a přemýšlel proč se mi to na žaludici nezdá. Chybí zbytky vnější okrovky na spodní části plodnic a středový otvor nahoře. Nevím, jednou dávno jsem ji u nás našel a vypadala opravdu jako žalud i s kalíškem.

Mate já si taky moc jistý nejsem, ele nevim co by to mohlo být jiného. Dmes se zde koukne snad Tuřín a uvidíme co na řekne. Zatím je v lednici ta houba.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 04. září 2006 23:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mně se to zdá nějaké velké. Nemohl by to být třeba zavřený nerozpuklý hvězdák, či nějaký podobný šprým?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Pepa
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 05. září 2006 8:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 04. září 2006 23:16 Martin Kříž napsal:
Mně se to zdá nějaké velké. Nemohl by to být třeba zavřený nerozpuklý hvězdák, či nějaký podobný šprým?

Zatím je stále mám v lednici tak s tím něco udělám a dám vědět.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 21. února 2007 9:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, po té co jsem si o nich přečetl ... řekl bych, že to asi není žaludice ... jestli jsem to správně pochopil, tak žaludice žije podzemí a pak se rozpukne a to co bylo vevnitř dole je pak holé a nahoře ... ty co našel Boletus jsou přeci jenom podobnější popisu.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru