Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Nejvíce se mi líbí fotografie s názvem: |
Bublající stezka |
|
0% |
[ 0 ] |
Duha v zimě |
|
0% |
[ 0 ] |
Hladové srnčí |
|
7% |
[ 1 ] |
Inverze |
|
0% |
[ 0 ] |
Jakulský rybník |
|
14% |
[ 2 ] |
Koně |
|
0% |
[ 0 ] |
Na Velké klajdě |
|
0% |
[ 0 ] |
Nebušický háj |
|
0% |
[ 0 ] |
Obloha |
|
0% |
[ 0 ] |
Příroda čaruje |
|
7% |
[ 1 ] |
Romantika v kopcích |
|
7% |
[ 1 ] |
Strom |
|
14% |
[ 2 ] |
Stromy u Svitavy |
|
0% |
[ 0 ] |
U Labe 1 |
|
0% |
[ 0 ] |
U Labe 2 |
|
0% |
[ 0 ] |
Údolí pod Krašovem |
|
0% |
[ 0 ] |
Vrba |
|
0% |
[ 0 ] |
Z kanceláře |
|
7% |
[ 1 ] |
Zima 007 |
|
21% |
[ 3 ] |
Zima 009 |
|
14% |
[ 2 ] |
Zimní oblouk |
|
0% |
[ 0 ] |
Zmrzlý číňan |
|
7% |
[ 1 ] |
Osada Jizerka |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 14 |
|
Autor |
Zpráva |
Lupo Site Admin
|
Zaslal: po 06. března. 2006 13:27 |
|
|
Fotografie: Bublající stezka (rkhonza)
Body:1
Líbí:
Nelíbí:Je to taková ponurá umělá scenérie, ostře oddělené kultury, přímé koryto, málo barev, chtělo by to sluníčko
Fotografie: Duha v zimě (Kraken)
Líbí:to se v zimě moc často nevidí
Nelíbí:spatně volený výřez, nejsou vidět žádné detaily, příliš mnoho "ošklivé" oblohy, celé to jede nějak do červena
Fotografie: Hladové srnčí (jarda)
Body:2
Líbí:jsou moc krásné ...
Nelíbí: ... ale mnohem lépe by vynikly ve volné přírodě, než za plotem u žlabu
Fotografie: Inverze (Martin Kříž)
Líbí:
Nelíbí:je to takové šedivě mlhavě mrazivé, chtělo by to více slunečních paprsků aby se oživily barvy a stíny, pokud není hladina inverze ostrá a dramaticky zvlněná, není příliš fotogenická
Fotografie: Jakulský rybník (jertho)
Body:3
Líbí:zajímavá a bohatě členěná kompozice
Nelíbí:zase je to celé šedivé, bezbarvé, bez stínů, bez třpytu
Fotografie: Koně (Kraken)
Líbí:
Nelíbí:krásy koní si na fotografii příliš neužiju, jsou z nich vidět pouze tvarově nezřetelné siluety, chtělo by to z menší vzdálenosti a bez stožáru
Fotografie: Na Velké klajdě (apanachi)
Líbí:
Nelíbí:nepřijde mi to zajímavé
Fotografie: Nebušický háj (Pantáta)
Líbí:tvarově bohatá kompozice, hra barev, světel a stínů, zářící obloha a sníh, je to ukázka toho, že i obyčejný kus lesa může vypadat hezky
Nelíbí: přehnaná saturace barev
Fotografie: Obloha (Martin Kříž)
Líbí:
Nelíbí:i na této fotografii se podepsala šedivost inverzního počasí, málo slunce, neostré stíny a siluety, málo sněhu, spíš je to takové mrazivé
Fotografie: Osada Jizerka (Tonda Houba)
Body:4
Líbí:tomuhle se řiká zima, všechno obalené a zapadané až po okna, ale přesto to působí "útulně", hra světel a stínů ve větvích, vyvážený kontrast, přirozené barvy
Nelíbí:
Fotografie: Příroda čaruje (Holubinka)
Líbí:
Nelíbí:rovina objektu je příliš odtržena od roviny pozadí, chybí tomu třpyt, slunce a stíny, tvary krystalů tak vůbec nevyniknou,
Fotografie: Romantika v kopcích (Holubinka)
Líbí:
Nelíbí:v reálu tomu bylo určitě jinak, ale na fotografii mi to nepřijde moc zajímavé, navíc to ostré ukončení lesa je jasná paseka
Fotografie: Strom (Martin Chochel)
Líbí:krásný strom v kontrastu na bílém sněhu a modré obloze, pruh inverze zajímavě spojuje tato dvě pozadí, to jak "prorůstá" do okrajů fotografie je také moc hezké
Nelíbí:nevím čím je to foceno, ale ten rozpad detailů a odstínů oblohy je hrozný, sníh jde do žluta
Fotografie: Stromy u Svitavy (apanachi)
Líbí:
Nelíbí:je to příliš šedivé, nevýrazné, hromada polen moc fotogenická není, stejně jako to co visí vzadu ve větvích
Fotografie: U Labe 1 (JETHRO)
Body:0
Líbí:
Nelíbí:krása zimy asi ne, ale jako dokumentační foto to beru, ovšem bez bodů
Fotografie: U Labe 2 (JETHRO)
Body:0
Líbí:
Nelíbí:krása zimy asi ne, ale jako dokumentační foto to beru, ovšem bez bodů
Fotografie: Údolí pod Krašovem (Pantáta)
Líbí:
Nelíbí:Jednu paseku jsem kritizoval už výše a ani zde to jiné nebude, prostě umělé zásahy se mi na "krásných" fotografiích nelíbí, sníh, obloha a stromy jsou přesvětlené
Fotografie: Vrba (jertho)
Líbí: velice zajímavý objekt...
Nelíbí:.. i když by šel zachytit daleko lépe, je to příliš symetrické, objekt je "nalepen" k hornímu okraji, chybí tomu trochu sluníčka, které by zvýranilo kontrast červené na pozadí lesa a vykouzlilo hru světel a stínů v koruně stromu
Fotografie: Z kanceláře (jarda)
Líbí:skvělá kompozice, krásné barevné kontrasty, je na co se dívat, perfektní je také to, že se ti podařilo sýkorku vyfotit proti čenému pozadí budky, na jiném místě by nevynikla
Nelíbí:
Fotografie: Zima 007 (Pepa)
Body:4
Líbí:další z pravých zimních fotografií na které nechybí spousta sněhu, kontrasty siluet a efekty vytvořené slunečním světlem, ostrost detailů, zachycení tvaru povrchu sněhové pláně, čára od letadla šikovně přenáší tvar horizontu na oblohu, která je tím obohacena
Nelíbí:
Fotografie: Zima 009 (Pepa)
Líbí:velice zajímavá a výborně zachycená kompozice ...
Nelíbí:...až na tu odraženou barvu sněhu, která jde nepřirozeně do červena, přes jeho přítomnost to moc zimně nepůsobí
Fotografie: Zimní oblouk (rkhonza)
Líbí:
Nelíbí:nepřijde mi to příliš zajímavé a krásu zimy bych v tom nehledal
Fotografie: Zmrzlý číňan (Umělec)
Líbí:kompozice květin a sněhu má své jisté kouzlo, ...
Nelíbí: ...ale v tomto případě mi to přijde příliš umělé, i když netvrdím, že to je špatně, přesto osobně preferuji přirozeno |
|
Návrat nahoru |
|
|
xmsi
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Pantáta Čestný člen
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: út 07. listopadu 2006 10:26 |
|
|
To víš - holt jsme kromě DAMyka i DAFoto - domov amatérských fotografů 8) (teda většina...) |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 07. listopadu 2006 10:51 |
|
|
Pantáto! ... xmsi ... tož si vyhlaš soutěž a předveď se! |
|
Návrat nahoru |
|
|
xmsi
|
Zaslal: út 07. listopadu 2006 13:13 |
|
|
nesouhlasim... videl jsem tu mraky skvelych fotech hub, je tu spousta lidi co se snazi a umi... ovsem krasy zimy jsou zoufalost, sorry, bez ohledu na me, jestli fotit umim ci predvest se, musite objektivne priznat, ze prilozene linky jsou o nekolik radu lepsi zabery a taky neco rikaji... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 07. listopadu 2006 13:39 |
|
|
Jo! Jenže fotograf neměl košík na houby a proto se to nemůže brát v potaz ! |
|
Návrat nahoru |
|
|
xmsi
|
Zaslal: út 07. listopadu 2006 15:54 |
|
|
asi tak u me to funguje nak tak, ze bud jdu na houby bez fotaku a zabery ze mi zrak prechazi, plnej kos peknych hub, nebo jdu s plnou polni a nic... nejvice frustrujici pro me je, ze jsem posledne nasel super lokalitu hribku a ja ji zapomnel, proste jsem v tom lese zabloudil a cestu tam znovu nenasel... je to divny, neni to vice nez 2km lesa, ale fakt nemuzu najit...
zbylo mi jen par zaberu na diaku no aspon ze umim fotit _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 07. listopadu 2006 21:25 |
|
|
út listopadu 07, 2006 10:26 am Pantáta napsal: |
To víš - holt jsme kromě DAMyka i DAFoto - domov amatérských fotografů 8) (teda většina...) |
Koukám na ty odkazy ... a taky nebydlíme ve vysokohorských oblastech. |
|
Návrat nahoru |
|
|
xmsi
|
Zaslal: st 08. listopadu 2006 15:11 |
|
|
to jsou krkonose, kazdej si tam muze zajet, ostatne polovina prazaku to dela kazdej rok... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 08. listopadu 2006 22:36 |
|
|
Noo, tak to teda trochu není můj styl. V době, kdy v Krkonoších bude polovina pražáků, stávají se Krkonoše zabitou oblastí ze které místo zimní pohody bude čišet tak akorát hrůza. Včetně řevu a dopravních zácep. |
|
Návrat nahoru |
|
|
InKaso
|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 7:25 |
|
|
Můj názor na zimní anketu je takový. Áť si každý fotí co má rád, kde se cítí dobře a kde se mu to v zimě líbí. V té "všehochuti" je kouzlo té ankety a budu rád, když to tak i zůstane. Já osobně se rád v zimě vydávám na místa, kde jsem chodil i v létě, pokud to sníh dovolí. A to co v přírodě vypadá kouzelně se na fotce nějak zploští a barevně splyne. To však vůbec neznamená, že tyto fotky nemají pro nás svoji hodnotu a kouzlo. Pro fotografa je určitě náročnější vykouzlit zimní romantiku třeba na okenním parapetu, než na vrcholcích velehor. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jurášek
|
Zaslal: čt 09. listopadu 2006 9:22 |
|
|
09. listopadu 06, 7:25 InKaso napsal: |
Můj názor na zimní anketu je takový. Áť si každý fotí co má rád, kde se cítí dobře a kde se mu to v zimě líbí. V té "všehochuti" je kouzlo té ankety a budu rád, když to tak i zůstane. Já osobně se rád v zimě vydávám na místa, kde jsem chodil i v létě, pokud to sníh dovolí. A to co v přírodě vypadá kouzelně se na fotce nějak zploští a barevně splyne. To však vůbec neznamená, že tyto fotky nemají pro nás svoji hodnotu a kouzlo. Pro fotografa je určitě náročnější vykouzlit zimní romantiku třeba na okenním parapetu, než na vrcholcích velehor. |
Plně souhlasím _________________ Jirka
Naposledy upravil Jurášek dne pá 10. listopadu 2006 9:32, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
xmsi
|
Zaslal: pá 10. listopadu 2006 8:44 |
|
|
hlas lidu je silnejsi, hrach na zed hazet nebudu... uzijte si anketu a nezapomente se poplacat po zadech ze jste amateri, nekdo se hold vymlouva na prazaky, ploche fotky a ja nevim co a nekdo proste uzna, ze to za nic nestoji a zkousi to prefotit znovu a znovu... _________________ kulihrasek, spise fotograf nez mykolog |
|
Návrat nahoru |
|
|
jarda
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 676 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: pá 10. listopadu 2006 9:30 |
|
|
Nikdo se po zádech neplácá. Jediný kdo tady sebevědomě o sobě prohlašuje že umí fotit seš Ty. Když se Ti z fotek jiných dělá špatně tak se na ně nedívej. _________________ jp. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: pá 10. listopadu 2006 10:08 |
|
|
pá 10. listopadu 2006 9:30 jarda napsal: |
Jediný kdo tady sebevědomě o sobě prohlašuje že umí fotit seš Ty. |
Ale je zajímavý, že fotku jsme tu od xmsi snad ještě neviděli?
Nic, pánové, zanechme žabomyších hádek, je jasný, že někomu musí naše fotky (myšleno obecně nás DAMykáčů - nikoli ta občasná moje zvěrstva) připadat dosti amatérsky udělané, ale tady řešíme především houby a pokud jsou tu i fotky, tak hlavně proto, abychom se "pochlubili" svými nálezy, zeptali se na určení nám neznámého druhu apod. Takže sorry, Kulihrášku, ale tady se na umělecký dojem zase tak moc nedá. A zmiňovaná soutěž Krása zimy? Znovu musím opakovat, že tady je to hlavně o houbách a ta soutěž měla za úkol hlavně vyplnit houbově hluché zimní období, tak nám to promiň... |
|
Návrat nahoru |
|
|
|