Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Soutěž Krása zimy 2005/2006 - Hodnocení
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Nejvíce se mi líbí fotografie s názvem:
Bublající stezka
0%
 0%  [ 0 ]
Duha v zimě
0%
 0%  [ 0 ]
Hladové srnčí
7%
 7%  [ 1 ]
Inverze
0%
 0%  [ 0 ]
Jakulský rybník
14%
 14%  [ 2 ]
Koně
0%
 0%  [ 0 ]
Na Velké klajdě
0%
 0%  [ 0 ]
Nebušický háj
0%
 0%  [ 0 ]
Obloha
0%
 0%  [ 0 ]
Příroda čaruje
7%
 7%  [ 1 ]
Romantika v kopcích
7%
 7%  [ 1 ]
Strom
14%
 14%  [ 2 ]
Stromy u Svitavy
0%
 0%  [ 0 ]
U Labe 1
0%
 0%  [ 0 ]
U Labe 2
0%
 0%  [ 0 ]
Údolí pod Krašovem
0%
 0%  [ 0 ]
Vrba
0%
 0%  [ 0 ]
Z kanceláře
7%
 7%  [ 1 ]
Zima 007
21%
 21%  [ 3 ]
Zima 009
14%
 14%  [ 2 ]
Zimní oblouk
0%
 0%  [ 0 ]
Zmrzlý číňan
7%
 7%  [ 1 ]
Osada Jizerka
0%
 0%  [ 0 ]
Celkem hlasů : 14

Autor Zpráva
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 06. března. 2006 13:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fotografie: Bublající stezka (rkhonza)
Body:1
Líbí:
Nelíbí:Je to taková ponurá umělá scenérie, ostře oddělené kultury, přímé koryto, málo barev, chtělo by to sluníčko

Fotografie: Duha v zimě (Kraken)
Líbí:to se v zimě moc často nevidí
Nelíbí:spatně volený výřez, nejsou vidět žádné detaily, příliš mnoho "ošklivé" oblohy, celé to jede nějak do červena

Fotografie: Hladové srnčí (jarda)
Body:2
Líbí:jsou moc krásné ...
Nelíbí: ... ale mnohem lépe by vynikly ve volné přírodě, než za plotem u žlabu

Fotografie: Inverze (Martin Kříž)
Líbí:
Nelíbí:je to takové šedivě mlhavě mrazivé, chtělo by to více slunečních paprsků aby se oživily barvy a stíny, pokud není hladina inverze ostrá a dramaticky zvlněná, není příliš fotogenická

Fotografie: Jakulský rybník (jertho)
Body:3
Líbí:zajímavá a bohatě členěná kompozice
Nelíbí:zase je to celé šedivé, bezbarvé, bez stínů, bez třpytu

Fotografie: Koně (Kraken)
Líbí:
Nelíbí:krásy koní si na fotografii příliš neužiju, jsou z nich vidět pouze tvarově nezřetelné siluety, chtělo by to z menší vzdálenosti a bez stožáru

Fotografie: Na Velké klajdě (apanachi)
Líbí:
Nelíbí:nepřijde mi to zajímavé

Fotografie: Nebušický háj (Pantáta)
Líbí:tvarově bohatá kompozice, hra barev, světel a stínů, zářící obloha a sníh, je to ukázka toho, že i obyčejný kus lesa může vypadat hezky
Nelíbí: přehnaná saturace barev

Fotografie: Obloha (Martin Kříž)
Líbí:
Nelíbí:i na této fotografii se podepsala šedivost inverzního počasí, málo slunce, neostré stíny a siluety, málo sněhu, spíš je to takové mrazivé

Fotografie: Osada Jizerka (Tonda Houba)
Body:4
Líbí:tomuhle se řiká zima, všechno obalené a zapadané až po okna, ale přesto to působí "útulně", hra světel a stínů ve větvích, vyvážený kontrast, přirozené barvy
Nelíbí:

Fotografie: Příroda čaruje (Holubinka)
Líbí:
Nelíbí:rovina objektu je příliš odtržena od roviny pozadí, chybí tomu třpyt, slunce a stíny, tvary krystalů tak vůbec nevyniknou,

Fotografie: Romantika v kopcích (Holubinka)
Líbí:
Nelíbí:v reálu tomu bylo určitě jinak, ale na fotografii mi to nepřijde moc zajímavé, navíc to ostré ukončení lesa je jasná paseka

Fotografie: Strom (Martin Chochel)
Líbí:krásný strom v kontrastu na bílém sněhu a modré obloze, pruh inverze zajímavě spojuje tato dvě pozadí, to jak "prorůstá" do okrajů fotografie je také moc hezké
Nelíbí:nevím čím je to foceno, ale ten rozpad detailů a odstínů oblohy je hrozný, sníh jde do žluta

Fotografie: Stromy u Svitavy (apanachi)
Líbí:
Nelíbí:je to příliš šedivé, nevýrazné, hromada polen moc fotogenická není, stejně jako to co visí vzadu ve větvích

Fotografie: U Labe 1 (JETHRO)
Body:0
Líbí:
Nelíbí:krása zimy asi ne, ale jako dokumentační foto to beru, ovšem bez bodů

Fotografie: U Labe 2 (JETHRO)
Body:0
Líbí:
Nelíbí:krása zimy asi ne, ale jako dokumentační foto to beru, ovšem bez bodů

Fotografie: Údolí pod Krašovem (Pantáta)
Líbí:
Nelíbí:Jednu paseku jsem kritizoval už výše a ani zde to jiné nebude, prostě umělé zásahy se mi na "krásných" fotografiích nelíbí, sníh, obloha a stromy jsou přesvětlené

Fotografie: Vrba (jertho)
Líbí: velice zajímavý objekt...
Nelíbí:.. i když by šel zachytit daleko lépe, je to příliš symetrické, objekt je "nalepen" k hornímu okraji, chybí tomu trochu sluníčka, které by zvýranilo kontrast červené na pozadí lesa a vykouzlilo hru světel a stínů v koruně stromu

Fotografie: Z kanceláře (jarda)
Líbí:skvělá kompozice, krásné barevné kontrasty, je na co se dívat, perfektní je také to, že se ti podařilo sýkorku vyfotit proti čenému pozadí budky, na jiném místě by nevynikla
Nelíbí:

Fotografie: Zima 007 (Pepa)
Body:4
Líbí:další z pravých zimních fotografií na které nechybí spousta sněhu, kontrasty siluet a efekty vytvořené slunečním světlem, ostrost detailů, zachycení tvaru povrchu sněhové pláně, čára od letadla šikovně přenáší tvar horizontu na oblohu, která je tím obohacena
Nelíbí:

Fotografie: Zima 009 (Pepa)
Líbí:velice zajímavá a výborně zachycená kompozice ...
Nelíbí:...až na tu odraženou barvu sněhu, která jde nepřirozeně do červena, přes jeho přítomnost to moc zimně nepůsobí

Fotografie: Zimní oblouk (rkhonza)
Líbí:
Nelíbí:nepřijde mi to příliš zajímavé a krásu zimy bych v tom nehledal

Fotografie: Zmrzlý číňan (Umělec)
Líbí:kompozice květin a sněhu má své jisté kouzlo, ...
Nelíbí: ...ale v tomto případě mi to přijde příliš umělé, i když netvrdím, že to je špatně, přesto osobně preferuji přirozeno
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
xmsi

PříspěvekZaslal: út 07. listopadu 2006 10:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

mezi vsemi fotkami jsem nenasel jedinou jenz by stala za neco... chcete-li mit predstavu, jak se foti zima, kouknete treba sem:

http://www.phototravels.net/czech-republic/cr0001/cr-giant-mountains-winter-04.3.jpg

anebo

http://www.phototravels.net/czech-republic/cr0001/cr-giant-mountains-winter-14.3.jpg

tomu rikam zima!

Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 07. listopadu 2006 10:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To víš - holt jsme kromě DAMyka i DAFoto - domov amatérských fotografů 8) Laughing (teda většina...)
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 07. listopadu 2006 10:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing Pantáto! SmileSmile ... xmsi ... tož si vyhlaš soutěž a předveď se! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
xmsi

PříspěvekZaslal: út 07. listopadu 2006 13:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

nesouhlasim... videl jsem tu mraky skvelych fotech hub, je tu spousta lidi co se snazi a umi... ovsem krasy zimy jsou zoufalost, sorry, bez ohledu na me, jestli fotit umim ci predvest se, musite objektivne priznat, ze prilozene linky jsou o nekolik radu lepsi zabery a taky neco rikaji...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 07. listopadu 2006 13:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo! Jenže fotograf neměl košík na houby a proto se to nemůže brát v potaz Smile! Laughing Laughing Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
xmsi

PříspěvekZaslal: út 07. listopadu 2006 15:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

asi tak Smile u me to funguje nak tak, ze bud jdu na houby bez fotaku a zabery ze mi zrak prechazi, plnej kos peknych hub, nebo jdu s plnou polni a nic... nejvice frustrujici pro me je, ze jsem posledne nasel super lokalitu hribku a ja ji zapomnel, proste jsem v tom lese zabloudil a cestu tam znovu nenasel... je to divny, neni to vice nez 2km lesa, ale fakt nemuzu najit...

zbylo mi jen par zaberu na diaku Smile no aspon ze umim fotit Smile

Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 07. listopadu 2006 21:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út listopadu 07, 2006 10:26 am Pantáta napsal:
To víš - holt jsme kromě DAMyka i DAFoto - domov amatérských fotografů 8) Laughing (teda většina...)

Koukám na ty odkazy ... a taky nebydlíme ve vysokohorských oblastech. Sad
xmsi

PříspěvekZaslal: st 08. listopadu 2006 15:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

to jsou krkonose, kazdej si tam muze zajet, ostatne polovina prazaku to dela kazdej rok...
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 08. listopadu 2006 22:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Noo, tak to teda trochu není můj styl. V době, kdy v Krkonoších bude polovina pražáků, stávají se Krkonoše zabitou oblastí ze které místo zimní pohody bude čišet tak akorát hrůza. Včetně řevu a dopravních zácep.
InKaso

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 7:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Můj názor na zimní anketu je takový. Áť si každý fotí co má rád, kde se cítí dobře a kde se mu to v zimě líbí. V té "všehochuti" je kouzlo té ankety a budu rád, když to tak i zůstane. Já osobně se rád v zimě vydávám na místa, kde jsem chodil i v létě, pokud to sníh dovolí. A to co v přírodě vypadá kouzelně se na fotce nějak zploští a barevně splyne. To však vůbec neznamená, že tyto fotky nemají pro nás svoji hodnotu a kouzlo. Pro fotografa je určitě náročnější vykouzlit zimní romantiku třeba na okenním parapetu, než na vrcholcích velehor.
Jurášek

PříspěvekZaslal: čt 09. listopadu 2006 9:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

09. listopadu 06, 7:25 InKaso napsal:
Můj názor na zimní anketu je takový. Áť si každý fotí co má rád, kde se cítí dobře a kde se mu to v zimě líbí. V té "všehochuti" je kouzlo té ankety a budu rád, když to tak i zůstane. Já osobně se rád v zimě vydávám na místa, kde jsem chodil i v létě, pokud to sníh dovolí. A to co v přírodě vypadá kouzelně se na fotce nějak zploští a barevně splyne. To však vůbec neznamená, že tyto fotky nemají pro nás svoji hodnotu a kouzlo. Pro fotografa je určitě náročnější vykouzlit zimní romantiku třeba na okenním parapetu, než na vrcholcích velehor.

Plně souhlasím Smile

Naposledy upravil Jurášek dne pá 10. listopadu 2006 9:32, celkově upraveno 1 krát
xmsi

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 8:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

hlas lidu je silnejsi, hrach na zed hazet nebudu... uzijte si anketu a nezapomente se poplacat po zadech ze jste amateri, nekdo se hold vymlouva na prazaky, ploche fotky a ja nevim co a nekdo proste uzna, ze to za nic nestoji a zkousi to prefotit znovu a znovu...
jarda

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 9:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Exclamation Nikdo se po zádech neplácá. Jediný kdo tady sebevědomě o sobě prohlašuje že umí fotit seš Ty. Když se Ti z fotek jiných dělá špatně tak se na ně nedívej.
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 10. listopadu 2006 10:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 10. listopadu 2006 9:30 jarda napsal:
Jediný kdo tady sebevědomě o sobě prohlašuje že umí fotit seš Ty.

Ale je zajímavý, že fotku jsme tu od xmsi snad ještě neviděli?

Nic, pánové, zanechme žabomyších hádek, je jasný, že někomu musí naše fotky (myšleno obecně nás DAMykáčů - nikoli ta občasná moje zvěrstva) připadat dosti amatérsky udělané, ale tady řešíme především houby a pokud jsou tu i fotky, tak hlavně proto, abychom se "pochlubili" svými nálezy, zeptali se na určení nám neznámého druhu apod. Takže sorry, Kulihrášku, ale tady se na umělecký dojem zase tak moc nedá. A zmiňovaná soutěž Krása zimy? Znovu musím opakovat, že tady je to hlavně o houbách a ta soutěž měla za úkol hlavně vyplnit houbově hluché zimní období, tak nám to promiň... Smile Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru