Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
InKaso
|
Zaslal: st 10. ledna 2007 15:07 Předmět: ČT1 POD POKLIČKOU a Hlíva ústřičná |
|
|
Dnes 10. ledna je na programu ČT1 v pořadu "POD POKLIČKOU" Hlíva ústřičná - dřevo kazí, tělo léčí, organizmu prostě svědčí. Co všechno nevíme a víme o tom, co pijeme a jíme
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 10. ledna 2007 16:40 |
|
|
Čoveče, možná bychom takovéto věci mohli dávat do Kalendáře jakožto mykoakci ... na tuhle je už asi pozdě ... ale bude-li mít někdo něco alespoň 24 hodin předem ... no ikdyž ... já to tam šoupnu! Třeba to ještě někdo stihne ... no ikdyž ... on se to asi dočte zde, že jo? Tak já to tam dávat nebudu
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: st 10. ledna 2007 19:33 |
|
|
To se zas ČT vyznamenala, netvrdím, že redaktoři musí být experti na všechno, ale tohle bylo silně dle rčení "Kozel zahradníkem". Celý pořad se nesl v duchu zasvěcených rad a informací těch nejpovolanějších ... našich celebrit, dietologů a léčitelů. Skutečným doktorům z toho asi vstávaly vlasy na hlavě a zítra nemuseji chodit do práce, protože hlíva je snad úplně na všechno. Nejvíc to ale rozčís Petr Bende s tím, že hlíva je zelenina. K tomu se ještě v úvodním proslovu na pozadí objevily kromě různých druhů hlív i obrázky úplně jiných hub podobných penízovkám a zahlídl jsem tam i něco jako Síťkovec dubový, nebo nějaká outkovka. V pořadu se objevilo i pár všeobecně rozšířených bludů o skladování a konzumaci hub. Taky tam mluvili o tom jak má koupená hlíva správně a zdravě vypadat, ale pak tam krájeli takové oschlé trhance, jaké bych z lesa bral jen v případě nejvyšší nouze, ale rozhodně bych za ně nedal ani korunu.
Jelikož jsem měl bramboráky včera i dneska, jejich recept na hlívové bramboráky mě moc nezaujal, ale dost zajímavě vypadala nějaká bílá omáčka s hlívami. Na tu ale recept nedali.
Naposledy upravil Lupo dne st 10. ledna 2007 20:38, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: st 10. ledna 2007 21:33 |
|
|
"Nejpovedenější" trojice. Nějaká hlíva se tam tedy i najde, tutově na prostřední obrazovce (vlevo dole), ale prezentovat toto pro širokou veřejnost způsobem ža takto má vypadat hlíva je dost ujetý a nezodpovědný.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: čt 11. ledna 2007 9:06 |
|
|
Tož tedy dobře, že mi to uteklo ... Ale pozor!!! Dnes jede nový pořad, který by jste si neměli nachat ujít. Jistě bude lepší kvality! Na ČT1 dávají v 18:45 dokument o symbioze hub s krtkama! Doporučuji!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: čt 11. ledna 2007 9:28 |
|
|
Přesně tak! Už jsem ten pořad jednou viděl. Jsou tam nádherný záběry z života krtků, a jejich pohled na podhoubí z jejich tunelů, a tak si to dnes nenechám ujít!
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 11. ledna 2007 9:31 |
|
|
Hmm... i když, shodou okolností si pamatuju, jak mě tuhle ve VelAHubu zaujala informace tuším o nějaké slzivce, že vyrůstá zpravidla z krtčích nor...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Lupo Site Admin
|
Zaslal: pá 12. ledna 2007 9:05 |
|
|
čt 11. ledna 2007 9:06 Bob napsal: |
Tož tedy dobře, že mi to uteklo ... Ale pozor!!! Dnes jede nový pořad, který by jste si neměli nachat ujít. Jistě bude lepší kvality! Na ČT1 dávají v 18:45 dokument o symbioze hub s krtkama! Doporučuji! |
No, doufám že nebudu jediný, kdo se nechal od Boba nachytat na Večerníček Krtečka naštěstí můžu.
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kraken Čestný člen
Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: pá 12. ledna 2007 12:19 |
|
|
Nebudeš! Ale že se Sley s tím obrázkem trefil, co?
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Horst
Založen: 30. 06. 2006 Příspěvky: 406 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: pá 12. ledna 2007 12:32 |
|
|
st 10. ledna 2007 21:33 Lupo napsal: |
"Nejpovedenější" trojice. Nějaká hlíva se tam tedy i najde, tutově na prostřední obrazovce (vlevo dole), ale prezentovat toto pro širokou veřejnost způsobem ža takto má vypadat hlíva je dost ujetý a nezodpovědný. |
No vidíš Lupo, já včera v hospodě mluvil s kamarádem, co se celkem vyzná v hříbkách když rostou a tenhle pořad si pochvaloval, jak ČT umí když chce...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: so 13. ledna 2007 15:46 |
|
|
Proč nachytat? Však to bylo o houbách i o krtkovi, ne? A narozdíl ode mne jste pak nemusely vynášet nočník
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|